Skip to main content

Γιορτή γεύσεων από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Τη γιορτή γεύσεων διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, με συνδιοργανωτές την «15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και θέτουν τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου ετήσιου θεσμού για την πόλη.

 Οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κουζίνα της, τονίζοντας ότι αποτέλεσε το έναυσμα για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κ. Μπουτάρης εκτίμησε ότι το φαγητό, πέρα από το να καλύπτει απλές βιοτικές ανάγκες, είναι και «Ευ Ζην». Όσο για τους στόχους του Φεστιβάλ, προέταξε την ανάδειξη του πολιτισμού στο τραπέζι και των τοπικών ελληνικών προϊόντων.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ωραία κουζίνα και θα πρέπει αυτό να το κάνουμε ευρέως γνωστό. Το φαγητό πέρα από εργαλείο για να ζούμε είναι και ένα εργαλείο για να περνάμε καλά. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί ο πολιτισμός του τραπεζιού και η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων», δήλωσε.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού κ. Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι υπήρξε προβληματισμός, όσον αφορά την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στην δυσχερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που διανύουμε. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, στην τελική απόφαση, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η πλευρά της διοργάνωσης που έχει να κάνει με την τουριστική ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, την αναπτυξιακή της προοπτική αλλά και την τόνωση του κλάδου εστίασης.

Ο κ. Πέγκας αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του φεστιβάλ, με την οικονομική στήριξη χορηγών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη, ανακοίνωσε την εγκατάσταση ενός περιπτέρου πληροφόρησης του Φεστιβάλ, από ανακυκλώσιμα υλικά, στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Νέτσικα, μέλος της οργανωτικής ομάδας του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, δήλωσε ότι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της διοργάνωσης είναι η διερεύνηση και η αποσαφήνιση του γαστρονομικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί όλους στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και δηλώνει αποφασισμένη να κατακτήσει τη θέση της στο σύγχρονο, παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και για την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο link http://foodfestival.thessaloniki.gr.  Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 877912, e-mail: foodfestival@thessaloniki.gr