Skip to main content

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα από το πρωί ήταν αυξημένη, με τον κόσμο να χαζεύει τις βιτρίνες και να κάνει τα ψώνια του, παρά τον άστατο καιρό.
Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα από το πρωί ήταν αυξημένη, με τον κόσμο να χαζεύει τις βιτρίνες και να κάνει τα ψώνια του, παρά τον άστατο καιρό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε και φέτος τη «Γιορτή Αγοράς», με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Στην πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου (στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς) ο Αϊ - Βασίλης, η Νεράιδα των Χριστουγέννων, ξωτικά και χιονάνθρωποι υποδέχτηκαν με τραγούδια και παιχνίδια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Στο Δέντρο των Ευχών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να κρεμάσουν χριστουγεννιάτικες καρτούλες με τις ευχές τους, ενώ πραγματοποιήθηκε συναυλία με αρκετούς καλλιτέχνες.

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης εμφανίζονται -στην πλειοψηφία τους- επιφυλακτικοί για την πορεία της αγοράς τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς εκτιμούν ότι οι οικονομικές δυσχέρειες είναι περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια.

«Πέρυσι λέγαμε ότι τα γεγονότα του Δεκεμβρίου είχαν νεκρώσει την αγορά. Φέτος, η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στον καταναλωτή να ξοδέψει το δώρο στα καταστήματα. Ένα μέρος του δώρου είναι αποθηκευμένο σε υποχρεώσεις των προηγούμενων μηνών», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κωστής Χαντζαρίδης.