Skip to main content

Γιος 82χρονης: Έστελνε χαρτζηλίκι στους φαντάρους εγγονούς της

H ηλικιωμένη γυναίκα στην Πιερία αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα, όπως έγινε με την 90χρονη στη Θεσσαλονίκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραπομπή στη δικαιοσύνη και η επιβολή προστίμου 200 ευρώ σε μια 82χρονη γυναίκα, επειδή πουλούσε δίχως άδεια χόρτα σε λαϊκή αγορά της Κατερίνης (δείτε εδώ).

Η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη περίπτωση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη επειδή πωλούσε μάλλινες πλεκτές κάλτσες γνωστά ως τερλίκια επίσης σε λαϊκή αγορά.

Αυτή τη φορά βέβαια η ηλικιωμένη γυναίκα στην Πιερία αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα, όπως έγινε με την 90χρονη στη Θεσσαλονίκη, γεγονός για το οποίο ο γιος της δήλωσε περήφανος με ανάρτηση του στο facebook.

«Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειας του έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο κ. Αναστάσιος Αλχαζίδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Aυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

1) Τα όργανα της τάξης από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο.

Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα.

Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς.

2) Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία αλλά γιατί αυτό τις δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένεια της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο.

Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω "διαδικαστικά" όπως έμαθα.

Έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια.

Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της.

Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακή παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ' όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .

Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειας του έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας.

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο.

Είμαι πολύ περήφανος που η "Μάνα" μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους "προσκύνησε"...».