Skip to main content

Γιος Λαμπράκη: Το παρακάναμε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η οικογένεια Λαμπράκη βρίσκεται στην πόλη καθώς θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στον νεόδμητο σταθμό Ευκλείδη του μετρό Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν η σύζυγος και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη με το Intercity Express της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το οποία κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η οικογένεια Λαμπράκη βρίσκεται στην πόλη, καθώς την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στον νεόδμητο σταθμό Ευκλείδη του μετρό Θεσσαλονίκης για την επέτειο δολοφονίας της μεγάλης προσωπικότητας της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, η έκθεση φωτογραφίας αφορά τον φάκελο της αστυνομίας από το 1945 μέχρι το 1963, οπότε δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη.

«Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που αγαπώ και μισώ. Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Μου αρέσει πολύ η πόλη αλλά από την άλλη μού στέρησε τον πατέρα μου», είπε φανερά συγκινημένος ο Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεότερος.

Ο γιος του Γρήγορη Λαμπράκη σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη πόλη που αγαπάς και μισείς ταυτόχρονα.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα είπε πως «νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει». Παράλληλα, αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο σε παλαιότερη δήλωση Μητσοτάκη ότι ο «17χρονος δεν ασχολείται με το τι έγινε το '63», 

«Είχε πει ο κ.Μητσοτάκης ότι η νεολαία δεν ασχολείται με τον Λαμπράκη. Με αυτή τη λογική η νεολαία δεν ασχολείται ούτε με τον Κουφοντίνα», είπε ο Γρηγόρης Λαμπράκης και πρόσθεσε: «Άρα τον νέο δεν τον νοιάζει ούτε ο Λαμπράκης, ούτε ο Κουφοντίνας, ούτε ο Μπακογιάννης»,