Skip to main content

Γιουτίκας: Μπαίνουμε στο επίπεδο τρία στη Θεσσαλονίκη - Καταστροφικό το lockdown

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «αν δεν πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής φοβάμαι ότι θα πάμε σε lockdown».

«Θα ανακοινώσουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο νούμερο τρία σε λίγες ώρες», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ενώ ανέφερε πως «αν δεν πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής φοβάμαι ότι θα πάμε σε lockdown», σε συνέντευξη του στο Yellow Radio 101,7 FM.

«Τα πράγματα δεν είναι καλά», τόνισε αρχικώς. «Πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Να υπάρχει συναίσθηση όλων των κατοίκων, πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, την μάσκα την αποφυγή του συγκροτισμού. Μπαίνουμε σε επίπεδο τρία. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να αποφύγουμε το να πάμε σε lockdown», συνέχισε.

Για τα μέτρα που θα παρθούν στο επίπεδο τρία:

«Πρέπει να υπάρχει πληρότητα 50% των καταστημάτων και στις λαϊκές πρέπει να υπάρχει 50% πληρώτητα στους πάγκους, όσο και στα ΜΜΜ. Δεν είναι κάτι με το οποίο πρέπει να παίζουμε. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής φοβάμαι ότι θα πάμε σε lockdown», τόνισε.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Θα ανακοινώσουμε ότι είμαστε στο νούμερο τρία σε λίγες ώρες», επισήμανε.

Για το πως θα λυθεί το πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

«Είναι τεράστιο θέμα οι μεταφορές. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει η ανάγκη για μετακίνηση. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί. Θα είναι υποχρεωμένα τα μέσα μεταφοράς να έχουν μόνο το 50%. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τηλεργασία θα βοηθήσει να μην χρειάζονται τόσες μετακινήσεις. Το ανησυχητικό είναι ότι τα κρούσματα έχουν μέσο όρο ηλικίας 30 με 39 έτη».

Για το αν είναι ορατό το ενδεχόμενο για lockdown:

«Αν τα μέτρα που παρθούν δεν τηρηθούν θα αναγκαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από το lockdown. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Αν έρθει και ένα lockdown θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα».

Για το πως πρέπει να αντιδρά ο κόσμος:

«Όποιος αισθανθεί κάποια δυσφορία, πυρετό δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω. Ακούω ότι άτομα που έχουν κάποια ήπια συμπτώματα δεν πάνε να κάνουν το τεστ φοβούμενοι ότι μπορεί να βγει θετικό και να στιγματιστούν».

Για το τι θα συμβεί αν φτάσουμε σε επίπεδο τέσσερα;

«Κλείνουν τα καταστήματα. Μόνο delivery, μάσκες παντού. Πιστεύω ότι ένα νέο lockdown θα είναι ταφόπλακα για πολλές επιχειρήσεις. Ακόμη και το 50% είναι κάτι πολύ δύσκολα».

Για το πως φτάσαμε σε λίγες μέρες από τα 2-3 κρούσματα την μέρα στα 100:

«Είναι η μετάδοση του ιού αλλά και το ότι γίνονται παραπάνω τεστ. Η κοινωνική μας ζωή δεν σταματάει, οπότε κάποιος άνθρωπος που έχει ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πολλούς ανθρώπους».

Για την απόφαση του να μην ανοίξουν τα γήπεδα:

«Θα θέλαμε πολύ να πάμε στο γήπεδο. Αλλά θεωρώ ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν σωστή.

Για τον Άρη:

«Η ομάδα θέλει δουλειά, ώστε όταν παρακολουθούμε τους αγώνες να το κάνουμε χωρίς άγχος. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά και είναι κρίμα να καρδιοχτυπούμε το τελευταίο εικοσάλεπτο».

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα:

«Μακάρι, μακάρι να έρθει το πρωτάθλημα. Πρώτα από όλα να υπάρχει υγεία στην ομάδα».

Για τον Διονύση Λιακόπουλο που έφυγε από την ζωή:

«Ήταν ξάδερφος μου, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Χάθηκε ένας άνθρωπος με όραμα και πραγματικό μεράκι για την περιοχή του. Ήταν ένας ενεργός οπαδός του Άρη στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Μάλιστα μετά από επικοινωνία που είχα με τον κ. Καρυπίδη μπόρεσε να πάει στο γήπεδο στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για την επίθεση που έγινε σε αγώνα πόλο Άρης-ΠΑΟΚ στο Ωραιόκαστρο:

«Είναι επιθέσεις απαράδεκτες. Όταν μπαίνουν σε έναν αγώνα πόλο κουκουλοφόροι έχουμε παρεκκλίνει πάρα πολύ από το νόημα του αθλητισμού. Πρέπει να τιμωρούνται οι ένοχοι και να αυστηροποιηθεί το καθεστώς».