Skip to main content

Γηροκομείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ»: Ένα ιδανικό μέρος για τον δικό σας άνθρωπο

Το γηροκομείο «Φροντίζω» με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους πλέον ενδεδειγμένους χώρους για τη διαμονή ατόμων της Τρίτης Ηλικίας.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας συχνά παρουσιάζουν συσσώρευση προβλημάτων υγείας, τόσο παθολογικής όσο και νευρολογικής φύσης. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας εύλογα καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα τους, επιθυμώντας να τους προσφέρουν με αγάπη κι ευγνωμοσύνη την καλύτερη δυνατή συνθήκη. Η παραμονή του ευάλωτου ηλικιωμένου στο σπίτι παύει να αποτελεί ασφαλή λύση, επομένως μια εξειδικευμένη μονάδα φροντίδας, όπως το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή.

-Ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνει η διαμονή στο γηροκομείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ»;



Ο ηλικιωμένος διαμένοντας απολαμβάνει ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες. Οι ανάγκες του καλύπτονται πλήρως και επιπλέον είναι σε θέση να αποτελεί μέλος μιας κοινωνίας συνομήλικων, με τους οποίους μοιράζεται ενδιαφέρουσες εμπειρίες και ενασχολήσεις. Έτσι η μέρα του, σε ό,τι αφορά τις medical παροχές μπορεί να περιλαμβάνει τη συνεδρία με τον νευρολόγο ιατρό του, τη φυσικοθεραπεία που ενεργοποιεί την κινητοποίησή του, την αδιάκοπη νοσηλευτική φροντίδα από έμπειρους πτυχιούχους νοσηλευτές και τη στήριξη της ψυχολόγου.



Ακόμη, μπορεί να απολαύσει μελετημένα μεσογειακά γεύματα, σερβιρισμένα στο δωμάτιό του ή με παρέα στις τραπεζαρίες. Θα συμμετάσχει στην οργανωμένη δημιουργική  δραστηριότητα, όπως τη μαγειρική ή την ανάκληση μουσικών αναμνήσεων, θα ανταμωθεί με τους φίλους του στον κήπο με τα πλατάνια, για καφέ και κουβεντούλα, ενώ μπορεί επίσης να δεχτεί επίσκεψη των μελών της οικογένειάς του και να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του με τους οικείους του, όπως θα συνέβαινε στο σπίτι του.



-Θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει πρόγραμμα ολιγοήμερης διαμονής;

Η διαμονή στο πρότυπο γηροκομείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» μπορεί να είναι μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Πολλές φορές προκύπτει η ανάγκη ταξιδιού των μελών της οικογένειας, οπότε οι επαγγελματίες υγείας της Μονάδας αναλαμβάνουν τη φροντίδα του ηλικιωμένου συγγενή για το διάστημα αυτό. Συμβαίνει συχνά, κάποια οικογένεια να επιλέγει  δοκιμαστικά τη μονάδα για μικρή περίοδο, προκειμένου τόσο ο ηλικιωμένος που διαμένει εντός, όσο και τα λοιπά μέλη να βεβαιωθούν για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στην πράξη. Εν συνεχεία και βάσει των στατιστικών που καταδεικνύει η δεκαετής λειτουργία της μονάδας, τα προσφιλέστερα πακέτα φιλοξενίας στους πελάτες είναι τα μηνιαία «πακέτα». Η διαμονή των 30 ημερών περιλαμβάνει κυκλικά το σύνολο των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών, ο ηλικιωμένος έρχεται σε επαφή με όλες τις συνεργαζόμενες ειδικότητες και παράλληλα εντάσσεται ομαλά στην κοινωνία των συγκατοίκων του. Ο ίδιος ανανεώνει τη διαμονή του κάθε επόμενο μήνα και σύντομα επέρχεται η ευρυθμία, καθώς σταδιακά αισθάνεται ότι το νέο του σπίτι είναι το «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

-Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δωματίων;



Τα δωμάτια είναι μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα. Ο σχεδιασμός του προσωπικού χώρου του κάθε ηλικιωμένου έχει μελετηθεί, ώστε να του προσφέρονται όλες οι ανέσεις, να ελαχιστοποιείται η περίπτωση ατυχήματος και να περιβάλλεται από  πολυτέλεια και άριστη υγιεινή. Σε κάθε περίπτωση, η μονάδα ενδιαφέρεται να διατηρείται η ιδιωτικότητα (privacy) των ανθρώπων που επιλέγουν να ζουν στο γηροκομείο, αλλά και η κοινωνικοποίησή τους. Το κέντρο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» χαρακτηρίζεται boutique λόγω των προσωποποιημένων υπηρεσιών του. Είναι από τους πλέον ενδεδειγμένους χώρους μέσα στον οποίο τα άτομα της τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Ο κάθε φιλοξενούμενος μελετάται ξεχωριστά, με ευρύτερο στόχο τη συλλογική αρμονία.  

-Το κόστος διαμονής μπορεί να ποικίλλει;

Η οικονομική υποχρέωση από την πλευρά του ηλικιωμένου, ή του συνοδού του προκύπτει συνυπολογίζοντας την κατάσταση της υγείας του διαμένοντα και του δωματίου που επιλέγεται. Ενδεικτικά, η χρέωση «Μηνιαίου πακέτου διαμονής» με  παροχή «Βασικής Φροντίδας» ανέρχεται σε 35 ευρώ/ημέρα.

Καλώντας στο 2310.383853 ή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του κέντρου κάνοντας κλικ ΕΔΩ θα λάβετε πληροφορίες που αφορούν το δικό σας περιστατικό. Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από τη ζωή στο γηροκομείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ στη Θεσσαλονίκη: