Skip to main content

Γηροκομείο στα Χανιά: Για σκευωρία κάνουν λόγο οι συλληφθέντες

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μητέρα και κόρη που είναι συνιδιοκτήτριες της Δομής, ο νευρολόγος ψυχίατρος και ο γενικός γιατρός.

Προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους, οι δύο ιδιοκτήτριες και οι δύο γιατροί του οίκου ευγηρίας στα Χανιά για την υπόθεση των θανάτων και της κακομεταχείρισης ηλικιωμένων τροφίμων.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μητέρα και κόρη που είναι συνιδιοκτήτριες της Δομής, ο νευρολόγος ψυχίατρος και ο γενικός γιατρός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις νοσηλευτές. Για σκευωρία έκαναν λόγο οι συλληφθέντες.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο ξεκίνησε ένας παράλληλος ελεγκτικός μηχανισμός στις Δομές φιλοξενίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με αφορμή ελλιπείς ελέγχους από την Περιφέρεια. “Πολλαπλώς είχαμε και εγγράφως από την Περιφέρεια, που είναι ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός, ότι η Δομή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η Εισαγγελία αυτό που θα κοιτάξει είναι τί γίνεται στη Δομή και αν ο ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί ή όχι” τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωστής Προύσκας έκανε λόγο για έλλειμμα στους ελέγχους της Περιφέρειας, γιατί δεν ελέγχουν την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων, ούτε τις κατακλίσεις και τις πτώσεις.

Στο μεταξύ, εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις για το μέλλον της δομής και την τύχη των 41 φιλοξενούμενων που παραμένουν εκεί.

Πηγή: ertnews.gr