Skip to main content

«Give Back»: Έκθεση 33 εικαστικών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου (φωτο)

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα ελληνικά μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος που πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Μήνυμα να επιστρέψουν στην χώρα μας οι ανεκτίμητοι ελληνικοί θησαυροί που βρίσκονται εκτός συνόρων, στέλνουν μέσα από τα έργα τους οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση «Give Back».

Πρόκειται για την Ε’ Ομαδική Έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η οποία είναι αφιερωμένη στα ελληνικά μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος που πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Τα έργα τέχνης 25 ζωγράφων και 8 γλυπτών που φιλοξενούνται στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου προσελκύουν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 14 Μαρτίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα, κατά τις ώρες 11:00-16:00.

Με την φετινή διοργάνωση, ο ΤΕΠΕ γιορτάζει τα 5 χρόνια από την πρώτη του έκθεση και οι εικαστικοί υπόσχονται να εντυπωσιάσουν αλλά και να προβληματίσουν με τα έργα τους τους επισκέπτες.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 3 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΤΕΠΕ κ. Αντώνης Φιλιππόπουλος, συγκίνησε αλλά και έστειλε μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης, στην διάλεξη με τίτλο «Ανεκτίμητοι Θησαυροί εκτός Ελληνικών συνόρων».

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, καθώς και αρκετοί προσκεκλημένοι. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στη Διοικητική Διευθύντρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΕ κ. Κλαίρη Χαριζάνη για τη σημαντική προσφορά της στον Τομέα. Την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβαν η Κατερίνα Αντωνοπούλου στο ακορντεόν και ο Κώστας Κασιδάκης στην κιθάρα.