Skip to main content

Giving Tuesday: Η στήριξη της Enel Green Power σε οργανισμούς και τοπικές κοινωνίες

Η Enel Green Power Hellas, συνεργάζεται με το HIGGS και από κοινού προωθούν τον παγκόσμιο θεσμό του Giving Tuesday στη χώρα.

H Enel Green Power Hellas πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο θεσμό του «Giving Tuesday». Τα τελευταία χρόνια, η ιδέα αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης, που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και εταιρείες να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία και στην Ελλάδα από το 2021 το HIGGS ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση του Giving Tuesday.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Enel Green Power Hellas, που έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ως πρωταρχικές αξίες την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό ως στάση ζωής, ανακοινώνει τους οργανισμούς που θα στηρίξει εν όψει και της χριστουγεννιάτικης περιόδου και παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς οι οποίες περιλαμβάνουν:

-την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα για οικογένειες σε ανάγκη, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
-την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών της «ΕΛΕΠΑΠ»
-την κάλυψη αναγκών στο «Παιδικό Χωριό SOS» στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αλεξανδρούπολη καθώς και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή
-την υιοθεσία εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού»
-την υποστήριξη προγραμμάτων στη «Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια»,
-την κοινωνική ένταξη επωφελούμενων μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ», η οποία έχει ως αποστολή την ολιστική υποστήριξη εφήβων (16-18 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών) που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης
-την προμήθεια εξοπλισμού ασφαλείας και διάσωσης της 4ης Ε.Μ.Α.Κ.

Παράλληλα, η Enel Green Power Hellas θα βρεθεί στο πλευρό τοπικών οργανισμών στις περιοχές που δραστηριοποιείται, προσφέροντας τρόφιμα και καλύπτοντας τρέχουσες ανάγκες:

-Αλεξανδρούπολη: Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «O Άγιος Βασίλειος», Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Έβρου και Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Μέριμνα"
-Κάρυστος: Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρύστου “Άγιος Νικόλαος” και Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου
-Κοζάνη: Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός»
-Κρήτη: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαλεβιζίου
-Λαμία: Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο Θηλέων
-Πάτρα: Φωτεινό Αστέρι

Οι παραπάνω οργανισμοί έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων που ήδη στηρίζονται έμμεσα ή άμεσα καθώς και πρωτοβουλιών που υλοποιεί η Enel Green Power Hellas. Αυτοί είναι:

-η «Wise Greece»
-το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς»
-το «Δείπνο Αγάπης»
-το εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα έμπρακτης υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι το πολυβραβευμένο πρόγραμμα «Vamvakies Social Green Project». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Enel Green Power και την Wise Greece, σε συνεργασία με το CluBE και το Δήμο Κοζάνης, αποκλειστικά για τον Νομό Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο να υποστηρίξει όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα και τη σταδιοδρομία στον κλάδο των τροφίμων. Το πρόγραμμα βασίζεται σε 2 πυλώνες: αφενός την ενδυνάμωση μίας μικρής ομάδας γυναικών για να εργαστούν στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Enel Green Power στην Κοζάνη, και αφετέρου στην παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Δημότες Κοζάνης με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Πέραν των όσων αναφέρθηκαν, η Enel Green Power Hellas υποστήριξε με δωρεά εξοπλισμού ή άλλων υλικών το Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, τον Σύλλογο Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καρύστου «Χέρι-Χέρι», ευπαθή άτομα και οικογένειες στις περιοχές Ρωγοί και Κερπινή Αχαΐας, Αργύρι Καρδίτσας, Πολύμυλος Κοζάνης και  Αισύμη Έβρου, τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος», τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Καρυστίας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών.

Τέλος, η Enel Green Power Hellas, καλεί τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν με τη σειρά τους, το έργο των παρακάτω Οργανισμών με αναγνωρισμένο πανελλαδικό αντίκτυπο:

-Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: http://bit.ly/3hZmlPU
-ΕΛΕΠΑΠ: http://bit.ly/3GHhTiW 
-Παιδικά Χωριά SOS: http://bit.ly/3XbIY3Q 
-Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού: http://bit.ly/3Aqaa50
-Φλόγα: http://bit.ly/3EILUO7 
-ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ: http://bit.ly/3UTbo0T 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Enel Green Power  αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, που ωφελούν τις κοινωνίες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, με τις  πρωτοβουλίες Creating Shared Value - CSV να εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εστιάζει στον Στόχο 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Enel Green Power: Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 56GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.