Skip to main content

Γκάφα στο διαδίκτυο: Πέθαναν τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά

Μετέδωσαν ότι πέθανε ο Κώστας Γαβράς στηριζόμενοι σε tweet ψεύτικου λογαριασμού που έφερε το όνομα της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπα.

Σε γκάφα ολκής υπέπεσαν ιστοσελίδες οι οποίες βασιζόμενες στο tweet ενός ψεύτικου profile στο Twitter με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, μετέδωσαν ότι πέθανε ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.

Το tweet έγραφε: «Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο» (URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon)

Μετά από είκοσι λεπτά, ανέβηκε ένα ακόμα tweet στον ίδιο λογαριασμό το οποίο έλεγε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός χακαρίστηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο, Tommasso Debenedetti, ο οποίος φτιάχνει ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.

Την «είδηση» πρόλαβαν να μεταδώσουν πριν αντιληφθούν ότι ήταν hoax το tweet, εκτός από ελληνικές σελίδες, και μέσα του εξωτερικού, όπως το Associated Press.