Skip to main content

Γκάγκα: 1.436 αιτήσεις για τα αντιικά φάρμακα - Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία

Η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα άνοιξε πριν μια εβδομάδα και έχουν ήδη γίνει 1.436 αιτήσεις, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα παρουσίασαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενη στα αντιικά φάρμακα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η πλατφόρμα άνοιξε πριν μια εβδομάδα, έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις και έχουν απορριφθεί 19. «Το τελευταίο τετραήμερο έγιναν 857 αιτήσεις που εγκρίθηκαν», σημείωσε.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως οι γιατροί είναι σημαντικό να κάνουν την αίτηση σύντομα (την 1η ή την 2η μέρα), ώστε τα φάρμακα να φθάνουν την πέμπτη μέρα στους ασθενείς.

Η ίδια σημείωσε πως από χθες οι πολίτες πλέον μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 και πρόσθεσε πως για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο.