Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία Γκάγκα για λύση στο ζήτημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων (vid)

Η αναπληρώτρια υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει παγώσει τα χειρουργεία.

Συνάντηση με εκπροσώπους των αναισθησιολόγων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχει αυτήν την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στα νέα γραφεία της 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Γκάγκα αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει οδηγήσει σε πάγωμα των χειρουργικών επεμβάσεων, ακόμα και μεταμοσχεύσεων, αλλά και να ακούσει τις σκέψεις των ίδιων των γιατρών για την αντιμετώπισή του. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς και εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών της πόλης.

«Είναι θέμα που μας ενδιαφέρει όλους και που θέλουμε πάρα πολύ να το λύσουμε. Αναισθησιολόγοι δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει πέντε χρόνια να γίνει κανείς αναισθησιολόγος. Είναι πράγματι λίγοι οι συνάδελφοι στο Ιπποκράτειο και πρέπει να βρούμε όλοι έναν τρόπο να βοηθηθούν. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα που είναι σημαντικό για τους ίδιους, για την πόλη, για τους ασθενείς, για όλους», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός σε δηλώσεις της πριν από τη συνάντηση. Η ίδια τόνισε πως εδώ και έναν χρόνο έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις για θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα έχουμε μία λύση τουλάχιστον μέχρι να έχουμε περισσότερους αναισθησιολόγους που μπορούν να βοηθήσουν», τονίζοντας πως οι λύσεις «πρέπει να είναι ουσιαστικές, πραγματικές, βιώσιμες και συναινετικές».

Η κ. Γκάγκα θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους του ΑΠΘ, προκειμένου να συζητήσουν πρόταση που έχει καταθέσει το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για ένα νέο κτήριο, που θα έχει ερευνητικό χαρακτήρα. «Μας ενδιαφέρει επίσης πάρα πολύ, γιατί η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε έναν πολύ μεγάλο κόμβο βιοτεχνολογίας, έρευνας και μάθησης και είναι κάτι που θέλουμε σίγουρα να στηρίξουμε», είπε.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Τετάρτη, εξέφρασε την ικανοποίησή της, σημειώνοντας ότι θα συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας τον χειμώνα. «Η επιτροπή εμβολιασμού θα παρουσιάσει τη Δευτέρα τις συστάσεις της, κάτι που το περιμένουμε όλοι. Νομίζω πως, αν προσέξουμε όλοι και κάνουμε τα εμβόλια, θα έχουμε έναν πολύ καλό χειμώνα», είπε. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα εμβολιασμού διατίθενται μόνο τα προηγούμενα, ανέφερε πως πιθανότατα και η ίδια θα εμβολιαστεί από τα υπάρχοντα, τονίζοντας πως είναι καλό να εμβολιαστούν ιδιαίτερα όσοι είναι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η αναπληρώτρια υπουργός θα μεταβεί αύριο στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Γενικά θέλω να επισκέπτομαι όλα τα νοσοκομεία και να γνωρίζω το προσωπικό και να ακούω από τους ίδιους τα θέματα που έχουν και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Να βλέπουμε επίσης τους χώρους που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, γιατί με το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, άρα είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την απευθείας αίσθηση του τι συμβαίνει», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως έχει καθημερινή επαφή με τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων.