Skip to main content

Γκάγκα: Έρχεται νέα προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων σε αναισθησιολόγους (vid)

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την προκήρυξη νέων θέσεων αναισθησιολόγων για την κάλυψη των κενών κυρίως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Την προκήρυξη νέων θέσεων αναισθησιολόγων για την κάλυψη των κενών κυρίως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας αιμοδυναμικής μονάδας του Ιπποκράτειου, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι η προκήρυξη θα βγει στον αέρα εντός των επόμενων δύο ημερών και η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα για θέσεις αναισθησιολόγων παντού, όπου χρειάζονται. Πρόσθεσε, πάντως, πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κι άλλες προκηρύξεις, αναφέροντας ενδεικτικά την τελευταία, για την οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον παρά μόνο από αυτούς που ήδη εργάζονταν στο Ιπποκράτειο και διεκδίκησαν ανώτερη θέση.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η νέα αιμοδυναμική μονάδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει κατατεθεί αίτηση στο υπουργείο Παιδείας για πέντε θέσεις πανεπιστημιακών γιατρών της ειδικότητας στο Ιπποκράτειο. «Έχουμε κάνει αίτηση στο υπουργείο Παιδείας, είναι στο γραφείο της κ. Κεραμέως, να δώσουμε πέντε θέσεις που έχουμε συνεννοηθεί με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, τον κ. Παπαϊωάννου στο Ιπποκράτειο. Θα δοθούν για το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο που είναι συμβατική υποχρέωση. Αλλά μέχρι να λειτουργήσει το νοσοκομείο το ’25 οι θέσεις αυτές θα είναι στο Ιπποκράτειο», ανέφερε.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως μιλά σε εβδομαδιαία βάση με τους αναισθησιολόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό αυτό πρόβλημα που αφορά πολλά νοσοκομεία της χώρας. «Είχαμε μία συνάντηση στη ΔΕΘ και προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε το Ιπποκράτειο -κατά κύριο λόγο- που έχει το μεγαλύτερο θέμα, αλλά και όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή, γιατί έχουν κι άλλα προβλήματα. Το θέμα της ειδικότητας είναι μία έλλειψη διαχρονική. Έχουν μπει τώρα πολύ περισσότεροι ειδικευόμενοι, γιατί δώσαμε κίνητρα, αλλά η αναισθησιολογία είναι μία ειδικότητα που κρατάει πέντε χρόνια η εκπαίδευση και αφού κάνεις αυτά τα πέντε χρόνια δίνεις εξετάσεις ειδικότητας. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε άλλους αναισθησιολόγους από αυτούς που έχουμε σήμερα, παρά μόνο λίγους κάθε χρόνο, μέχρι να τελειώσουν τα παιδιά που μπήκαν τα τελευταία ενάμιση με δύο χρόνια», σημείωσε. Τόνισε, επίσης, πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει βοήθεια και από τον ιδιωτικό τομέα για το Ιπποκράτειο. «Ο ιδιωτικός τομέας μας βοηθάει. Είχαμε μία συνάντηση πριν από λίγες ημέρες, ζητήσαμε από κάθε ιδιωτική κλινική οχτώ εφημερίες τον μήνα για το Ιπποκράτειο και μας τις δίνουν, οπότε κι αυτό είναι ένα προϊόν συνεργασίας πολύ σημαντικό», κατέληξε.