Skip to main content

Γκάγκα: Ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ αλλά με πληρωμή

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ, διαμήνυσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως τόνισε, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό.

Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επισήμανε ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ερωτηθείσα για το Νοσοκομείο Παίδων, απάντησε ότι έχουν ξεκινήσει τα τακτικά χειρουργεία και πλέον υπάρχουν 11 αναισθησιολόγοι. Ανέφερε παράλληλα ότι προκηρύσσονται θέσεις και τα προβλήματα θα αρχίσουν σιγά σιγά να λύνονται.