Skip to main content

Γκάνεα: Στον Άρη είναι καλά αλλά στον Παναθηναϊκό είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή

Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ-χαφ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις των πράσινων και είναι έτοιμος για να παλέψει για τη θέση του

Η μεταγραφή του έγινε αθόρυβα με τον Παναθηναϊκό να καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ πίσω από τον Χουάνκαρ με έναν παίκτη, ο οποίος επιτρέπει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει το κεφάλι του... ήσυχο για τη συγκεκριμένη πτέρυγα.

Και όσο... αθόρυβα μπήκε στη ζωή των πράσινων, ο Κρίστιαν Γκάνεα, άλλο τόσο θορυβώδεις ήταν οι πρώτες εβδομάδες του στο τριφύλλι, με τον ίδιο να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στα τρία φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους, βάζοντας ισχυρό ανταγωνισμό στον Χουάνκαρ.

Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ-χαφ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις των πράσινων και είναι έτοιμος για να παλέψει για τη θέση του, όπως έδειξε και στις δηλώσεις του στο φινάλε του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Βάλχζε-Κόσεν.

-Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν άκουσες ό,τι ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός;

«Βρισκόμουν στον δεύτερο χρόνο μου στον Άρη και πέντε μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου μου, πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Μίλησα με τον μάνατζερ μου. Ήταν νομίζω κάτι πολύ ενδιαφέρον για μένα και του είπα να το προχωρήσει. Μου αρέσει η ομάδα, μου αρέσουν οι οπαδοί. Μου αρέσει η Ιστορία της. Και πέντε μήνες δουλέψαμε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

-Πόσο διαφορετική είναι η ατμόσφαιρα και το κλίμα στο Παναθηναϊκό, σε σχέση με τον Άρη;

«Είναι διαφορετικό, πολύ διαφορετικό. Υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα στον Παναθηναϊκό. Σε όλα τα επίπεδα. Καλοί παίκτες, εξαιρετικό staff. Όλα είναι τέλεια. Στον Άρη είναι καλά αλλά δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω για τον Άρη. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είμαι πολύ χαρούμενος. Για τον κόουτς, τους συμπαίκτες μου, τους ανθρώπους που είναι καθημερινά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος....».

-Σε είδαμε να παίζεις σε τρία παιχνίδια και να δένεις πολύ γρήγορα με την ομάδα. Σαν να είσαι χρόνια στον Παναθηναϊκό;

«Είναι το κλίμα γενικότερα. Υπάρχουν έξι με επτά παίκτες που μιλάνε ισπανικά. Βρίσκομαι δύο χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γνωρίζω. Γνωρίζω την νοοτροπία. Είναι εξίσου σημαντική η επαφή μου με τον κόουτς, μου μιλάει συνέχεια. Μου εξηγεί.. Είμαι μόλις δυο-τρεις εβδομάδες στην ομάδα αλλά αισθάνομαι να έχω ενσωματωθεί πολύ καλά σε αυτή. Η αίσθηση μου είναι πως βρίσκομαι δυο-τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ άνετα στην ομάδα. Με όλους όσοι βρίσκονται εδώ».

-Βρήκες στην ομάδα τον Χουάνκαρ, που ήταν βασικός πέρυσι. Θα βοηθήσει ο καλώς εννοούμενος εσωτερικός ανταγωνισμός;

«Έβλεπα τον Χουάνκαρ από την εποχή που ήμουν στον Άρη. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Μου αρέσει να υπάρχει κίνητρο για τους δυο καλούς αριστεροπόδαρους μπακ. Δουλεύω 100% στην προπόνηση και στο τέλος είναι η απόφαση του προπονητή. Ο Χουάνκαρ είναι στο στυλ μου... Με την μπάλα, τα ανεβάσματα στην πτέρυγα. Μοιάζουμε! Πρέπει να κάνουμε προπόνηση να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουμε και ο κόουτς θα αποφασίσει...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ