Skip to main content

Γκαρά: 500 μετανάστες ημερησίως στον Έβρο - Η αποτροπή απάνθρωπο μέσο

Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά ζήτησε ενίσχυση των υπηρεσιών υποδοχής, ταυτοποίησης και εξέτασης ασύλου για πρόσφυγες και μετανάστες

«Οι ροές των μεταναστών μοιάζουν με ποτάμια. Έχει αποδειχτεί ιστορικά πως το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν μπορείς να το σταματήσεις όσα μέτρα και αν πάρεις. Δεν θα υποστήριζα ποτέ την πρόταση ή τις αντιλήψεις από κάποια στελέχη της ΝΔ ή της άκρας δεξιάς, να κάνουμε όλο και χειρότερες, απάνθρωπες, τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών ως μέσο αποτροπής άλλων ανθρώπων. Η αποτροπή είναι ένα μέσο απάνθρωπο που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι επικίνδυνο να λέμε πως δεν φυλάσσονται τα σύνορα. Φυλάσσονται. Ζω στον Έβρο και ξέρω πως τα σύνορα φυλάσσονται επαρκώς. Δεν επιτρέπεται όμως από το διεθνές δίκαιο να βουλιάζουμε βάρκες…»

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστασία Γκαρά μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Ειδικά για τον Έβρο είπε πως «εισέρχονται πεντακόσια άτομα την ημέρα από τα σύνορα» και ζήτησε ενίσχυση των υπηρεσιών υποδοχής, ταυτοποίησης και εξέτασης ασύλου, ενώ έκανε λόγο για πρόβλημα μείωσης της αστικής αστυνόμευσης, αν και αποσυνέδεσε την ανάγκη αστυνόμευσης από φαινόμενα παραβατικότητας μεταναστών που είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν (στην κ. Γεροβασίλη, επί ΣΥΡΙΖΑ) και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστειάδας.

«Τον καιρό που έκανε αυτές τις καταγγελίες η Ένωση Αστυνομικών (σ.σ.: άνοιξη 2019) δεν υπήρχε καμία καταγγελία ή επιβεβαίωση επιθέσεων ή κλοπών από πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «όταν υπάρχει ποινικό αδίκημα δεν έχει σημασία αν το διαπράττει μετανάστης ή γηγενής».