Skip to main content

Γκέκας: Μεγάλη ομάδα η Βασιλεία, να χτυπήσει στην κόντρα ο ΠΑΟΚ (vid)

«Πιστεύω ότι εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στο πρώτο ματς της Τούμπας χωρίς να δεχτεί γκολ θα προκριθεί», δήλωσε ο πρώην διεθνής επιθετικός

Για τις επικείμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία, το Mundial και τη ζωή του χωρίς το ποδόσφαιρο μίλησε στον ρ/σ «Arena», ο Φάνης Γκέκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην διεθνής επιθετικός:

Για την επιλογή της Ελβετίας ως μόνιμη κατοικία: «Μένω στο Μοντρό, είναι κοντά στη Σιόν, είναι ωραία περιοχή, κοντά στην λίμνη, ήσυχα. Ζω οικογενειακά. Επέλεξα την Ελβετία ως μόνιμο τόπο κατοικίας γιατί είναι καλύτερο το περιβάλλον για μία οικογένεια».

Για την ζωή χωρίς ποδόσφαιρο: «Πέρασε ένας χρόνος χωρίς ποδόσφαιρο, μου λείπει πολύ, αλλά ο οικογενειακός βίος μετριάζει τα πράγματα. Θα επιστρέψω σίγουρα στο ποδόσφαιρο, αλλά θέλω τον χρόνο μου».

Για τις απώλειες βασικών παικτών της Βασιλείας: «Ξεκίνησε από πέρυσι αυτό, έγιναν πολλές αλλαγές, έφυγαν πολλοί παίκτες, γι' αυτό άλλωστε έχασε το πρωτάθλημα πέρυσι. Και τώρα πριν αρχίσει η χρονιά πάλι έχασαν τρεις παίκτες. Είναι σημαντικές απώλειες για την Βασιλεία, αλλά είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη. Πιστεύω, όμως, ότι εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στο πρώτο ματς της Τούμπας χωρίς να δεχτεί γκολ θα προκριθεί».

Για το στυλ της Βασιλείας: «Είναι πολύ επιθετική ομάδα με σύστημα 4-4-2 τα τελευταία χρόνια με εναλλαγές σε 4-3-3. Όταν έπαιζα κι εγώ στην Σιόν ήταν φουλ συμπαγής ομάδα. Οι τέσσερις αμυντικοί της ήταν πάρα πολύ καλοί παίκτες, αλλά έγινε ανανέωση παικτών, που τους στοίχισε πέρυσι πολλές απώλειες βαθμών ιδίως από την άμυνα».

Για την αδυναμία της: «Η άμυνά της. Εάν υπάρχει ένας γρήγορος επιθετικός που χτυπάει στην κόντρα είναι ό,τι χειρότερο γι' αυτές τις ομάδες που επιτίθενται συνεχώς, ειδικά στην έδρα τους. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ στην Τούμπα. Μέσα στη Βασιλεία, είναι συμπαγής στην άμυνα και παίξει λίγο κλειστά με αντεπιθέσεις, νομίζω, ότι θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και θα προκριθεί».

Για το εάν πρέπει να παίξει συντηρητικά ο ΠΑΟΚ και μέσα στην Τούμπα: «Νομίζω ότι πρέπει να τους περιμένει στην αρχή να πάρουν αέρα να τους δώσει τον χώρο να ανέβουν ψηλά και να πάρει το παιχνίδι από αντεπιθέσεις και από τα πλάγια όπου ο ΠΑΟΚ είναι καλός. Τον παρακολούθησα σε πολλά παιχνίδια πέρυσι».

Για το Mundial: «Βλέπουμε ένα Mundial με εκπλήξεις μεγατόνων. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι αυτή. Οι ευρωπαϊκές ομάδες πάνε πολύ καλά. Προτιμώ να πάρει το Mundial το Βέλγιο, νομίζω, ότι το αξίζει.

Για τα προημιτελικά: «Είναι αμφίρροπο το ματς Ουρουγουάη - Γαλλία, αλλά είναι μεγάλη απώλεια ο Καβάνι για την Ουρουγουάη. Από το Βραζιλία – Βέλγιο θέλω να περάσει το Βέλγιο. Από το Σουηδία – Αγγλία νομίζω ότι θα περάσει η Σουηδία. Αμφίρροπο είναι και το παιχνίδι Ρωσία – Κροατία».

Για το χαμένο πέναλτι με την Κόστα Ρίκα στο Mundial του 2014: «Πέρασαν πολλά χρόνια, το ξεπέρασα».

Για το μέλλον της Εθνικής ομάδας: «Έκανε πολύ καλά παιχνίδια στα προκριματικά, αλλά έπεσε πάνω στο Βέλγιο, υπάρχει ταλέντο, θα τα καταφέρει στην επόμενη διοργάνωση να είναι παρών».

Για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και το νέο ελληνικό πρωτάθλημα: «Και οι τρεις είναι δυνατές ομάδες, όπως δυνατές ομάδες είναι και ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος, αλλά και ο Παναθηναϊκός παραμένει Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματά του. Εύχομαι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια».