Skip to main content

Γκερέκου: «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς προβολή»

Τα χρέη του ΕΟΤ δεν θα σταθούν εμπόδιο στην προβολή της χώρας τη νέα τουριστική περίοδο στο εξωτερικό, επεσήμανε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία πραγματοποίησε τα εγκαί
Τα χρέη του ΕΟΤ δεν θα σταθούν εμπόδιο στην προβολή της χώρας τη νέα τουριστική περίοδο στο εξωτερικό, επεσήμανε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία πραγματοποίησε τα εγκαίνια της 41ης τουριστικής έκθεσης Xenia 2009, που λαμβάνει χώρα που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής που πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της έκθεσης, η υφυπουργός, αφού στάθηκε στη μαύρη τρύπα των χρεών του τουρισμού ως αποτέλεσμα της προβληματικής κατάστασης που παρέλαβε το υπουργείο, επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα χωρίς προβολή, προώθηση και επικοινωνία του τουριστικού της προϊόντος, επειδή στοχεύουμε αποκλειστικά και μόνο στο να ξεχρεώσουμε - δεν είναι λογικό αυτό και δεν πρόκειται να γίνει».

Εξορθολογισμός δαπανών
 
Ωστόσο η κα Γκερέκου ανακοίνωσε ότι θα γίνει επανέλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών που αφορούν στον Τουρισμό, καθώς, όπως είπε, υπάρχει «οικονομική αιμορραγία» από μια σειρά άλλες, μικρότερες επιμέρους «τρύπες», που χάνονται χρήματα και κονδύλια, για στόχους αμφίβολης ανταποδοτικότητας και ελεγχόμενης αποτελεσματικότητας ως προς τη βελτίωση της συνολικής πορείας του Τουρισμού. «Ο βρόγχος των χρεών που έχουμε στο λαιμό μας μας εμποδίζει να αναπνεύσουμε τη στιγμή αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Γκερέκου.

Απευθυνόμενη στους ξενοδόχους των Αθηνών η κα Γκερέκου επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου για το θέμα του συνεδριακού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα η δημιουργία του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που σκοπεύει η νέα τουριστική ηγεσία να αναλάβει, η κα Γκερέκου στάθηκε στην κατασκευή του μητροπολιτικού πάρκου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην ανάπλαση και την αξιοποίηση του νότιου παραλιακού μετώπου της πόλης, τα οποία, όπως είπε, θα προχωρήσουν άμεσα και θα ενισχύσουν με εξαιρετικά θετικό τρόπο την «ταυτότητα» της Αθήνας. Παραμένοντας στο ζήτημα της ταυτότητας που πρέπει να έχει η Αττική και η Αθήνα ειδικότερα, η κα Γκερέκου τόνισε ότι δεν μπορεί το «τουριστικό προϊόν» της Αθήνας να είναι ίδιο με αυτό των Κυκλάδων ή της Ρόδου. Μάλιστα στάθηκε στο ορθό της πολιτικής απόφασης για την ενοποίηση των Υπουργείων του Πολιτισμού και του Τουρισμού, που θα λειτουργήσει, όπως είπε, ιδιαίτερα θετικά για την τουριστική κίνηση της Αθήνας και της Αττικής.

Ο «πολιτιστικός τουρισμός» είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της Αθήνας - το οποίο φυσικά έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο ήδη έχει αρχίσει και εδραιώνει την παγκόσμια φήμη του, ανάφερε μεταξύ άλλων η κα Γκερέκου. Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια που παρέχει η Αθήνα στους επισκέπτες της, η υφυπουργός δήλωσε ότι το θέμα της ασφάλειας είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για τον Τουρισμό και η Αθήνα ήταν και παραμένει ασφαλής προορισμός. «Αυτό είναι καθήκον όλων μας να το διαφυλάξουμε. Επομένως χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό που είναι καθοριστικό για τον τουρισμό», τόνισε.