Skip to main content

Γκίκας: Να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Ο αρχηγός του Προμηθέα αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η εικόνα του έχει αλλάξει προς το καλύτερο από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος

Για την σειρά των μικρών τελικών της Stoiximan.gr Basket League έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Νίκος Γκίκας.

Μεταξύ άλλων o 27χρονος γκαρντ του Προμηθέας Πάτρας αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η εικόνα του έχει αλλάξει προς το καλύτερο από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος,  στα οποία και επικράτησε η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο αρχηγός της αχαϊκής ομάδας:

Aναλυτικά όσα έγραψε ο αρχηγός του Προμηθέα στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Να τελειώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Αφήνουμε πίσω μας την σειρά των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό και έχουμε στρέψει, πλέον, την προσοχή μας στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Κρατάμε την υπερπροσπάθεια που κάναμε στο 2ο παιχνίδι στο ΣΕΦ, το οποίο χάσαμε στις λεπτομέρειες και στην τελευταία επίθεση. Στο 3ο παιχνίδι στην Πάτρα θεωρώ ότι προδοθήκαμε από τις δυνάμεις μας, καθώς τα είχαμε δώσει όλα στον προηγούμενο αγώνα. Εξάλλου, και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα και γνωρίζει πολύ καλά το πώς να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει.

Εμείς αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και αυτό φάνηκε και στην σειρά με το Λαύριο, παρά την πρόκρισή μας, αλλά και στην σειρά με τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά που έχουν προβλήματα προσπαθούν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς το πόσο έτοιμα θα είναι για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της και είμαι εμφανής η κούραση, κυρίως η σωματική. Η ομάδα προσπαθεί να εστιάσει στο κομμάτι της αντιμετώπισης της κόπωσης, καθώς η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ξαναπαίξει σε πλέι-οφ ή και όσα έχουν παίξει δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά.

Παρόλα αυτά, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Θέλουμε να τελειώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατακτήσαμε την 3η θέση στην κανονική περίοδο και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα, κατακτώντας την 3η θέση και στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, μετά και την ολοκλήρωση των πλέι-οφ. Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε την σειρά των μικρών τελικών με τον ΠΑΟΚ με νίκη το Σάββατο στο γήπεδό μας.

Το έργο μας, πάντως, δεν θα είναι εύκολο, καθώς είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει την 3η θέση και θα θέλει να πάρει και την ρεβάνς για τις 2 ήττες από εμάς στην κανονική διάρκεια. Εξάλλου, έχει αλλάξει προς το καλύτερο σαν ομάδα, έχει πιάσει καλό ρυθμό και τον περιμένω πολύ δυνατό και αποφασισμένο.

Εμείς, με την βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος αποτελεί πάντα τον 6ο παίκτη μας, θα τα δώσουμε όλα για να τελειώσουμε την σεζόν όπως ακριβώς τελειώσαμε και την κανονική περίοδο. Στόχος μας είναι να κλείσουμε με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα μια άκρως πετυχημένη χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις πολλές μεγάλες και ιστορικές νίκες που πετύχαμε».