Skip to main content

Κορωνοϊός - Γκιούλα: Δεν είμαστε σίγουρα σε καθοδική πορεία με την Όμικρον 2

Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ προειδοποιεί ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να αλλάζει και δεν νομίζω πως θα σταματήσει στην Όμικρον

«Ο ιός θα συνεχίσει να αλλάζει και δεν νομίζω πως θα σταματήσει στην Όμικρον 2. Σίγουρα θα δούμε καινούργια πρόσωπά του. Θέλω να ελπίζω πως θα είναι πιο ήπια. Δεν είναι ο ίδιος ο ιός που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Έχουμε να κάνουμε με μια δυναμική κατάσταση. Άρα και η στάση μας απέναντι του δεν είναι η ίδια». Αυτό τονίζει στο e-farmako η Γεωργία Γκιούλα, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ από το Α΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ίδια «είχαμε έναν ιό με τα χαρακτηριστικά της Δέλτα, στη συνέχεια άλλαξε, αφού αναζητά να βρει τρόπους για να μας… μολύνει. Άρα όσο αυξάνεται και η ανοσία είτε με τον εμβολιασμό είτε με την φυσική νόσηση, πρέπει ο ιός να βρει “τρύπες” για να μπει στο κύτταρό μας και γι΄ αυτό αλλάζει “πρόσωπο”, φτάνοντας στην Όμικρον. Φαίνεται πως σε κάποιους που είχαν μολυνθεί, μπορεί και να τους επαναμολύνει. Ευτυχώς όμως δεν έχουμε, επιμένω, βαριές νοσηλείες».   

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr