Skip to main content

Γκιουλέκας: «Άθλια η τακτική Μπουτάρη»

Άναψαν τα αίματα στην προεκλογική μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της απουσίας του Γ. Μπουτάρη από τη συνάντηση των υποψηφίων. Τι απαντάει ο Γ.Μπουτάρης.
Άναψαν τα αίματα στην προεκλογική μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της απουσίας του Γ. Μπουτάρη από τη συνάντηση των υποψηφίων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κ. Γκιουλέκα και κυρίως της αιτίας που επικαλέστηκε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» για αυτήν την απουσία. Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Μπουτάρη εκτόξευσε ο Κ. Γκιουλέκας, κάνοντας λόγο για «γελοιότητες και άθλια τακτική». «Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος», απαντάει η «Πρωτοβουλία».

Αναλυτικότερα, το γραφείο τύπου της «Πρωτοβουλίας» εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου αναφερόταν ότι «δεν συμμετείχε ο Γιάννης Μπουτάρης ούτε άλλο μέλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού, Νάσσος Γεωργιάδης, με τον κ. Δημήτρη Καραμπέτσο του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», ο οποίος τον πληροφόρησε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση έβαινε προς ακύρωση.

Απαντώντας σε πολύ υψηλούς τόνους η δημοτική κίνηση του γαλάζιου υποψηφίου σημειώνει: «Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτές τις γελοιότητες. Δεν είναι δυνατόν να κρύβουν τον υποψήφιο του Μνημονίου και του ΔΝΤ, Γιάννη Μπουτάρη, και να στρεβλώνουν την πραγματικότητα, επικαλούμενοι ψευδέστατα ότι ο Κώστας Γκιουλέκας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης των λοιπών συνυποψηφίων του, προκειμένου να συζητηθούν κανόνες ευπρέπειας και αισθητικής για τον προεκλογικό αγώνα, δήθεν ακύρωσε, μέσω του εκπροσώπου του, την προγραμματισμένη αυτή συνάντηση.  Μία λέξη μόνο ταιριάζει σ’ αυτήν την άθλια τακτική. Ντροπή».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι«για την ακριβή εξιστόρηση των γεγονότων αναφέρουμε ότι την Τρίτη 12Οκτωβρίου 2010 στις 21.57 το βράδυ, ο εκπρόσωπος του κ. Μπουτάρη,Νάσσος Γεωργιάδης, επικοινώνησε με τον κ. Δημήτρη Καραμπέτσο, για νατου ανακοινώσει ότι στην προγραμματισμένη συνάντηση της Τετάρτης δενθα συμμετάσχει ο κ. Μπουτάρης λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Θα πρέπεινα σημειωθεί, επίσης, ότι και στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή πουσυνεκλήθη το πρωί με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, ο μόνοςεκπρόσωπος που δεν συμμετείχε ήταν ο εκπρόσωπος του κ. Μπουτάρη, μεαποτέλεσμα να μην υπάρξουν κοινές αποφάσεις για τη διενέργεια τωνεκλογών. Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Μπουτάρης τη συνεισφορά τουστη διαμόρφωση κοινών κανόνων διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα».

Τι απαντάει ο Γ.Μπουτάρης

Απαντώντας ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε πως «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος», ενώ τόνισε ότι και μόνο το ύφος της ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Γκιουλέκα, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως εννοούν ορισμένοι τον «πολιτικό πολιτισμό» και τον «ευπρεπή πολιτικό διάλογο».

«Με αφορμή ένα τεχνικό ζήτημα μίας συνάντησης εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι αθέσπιστη και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τους κανόνες διενέργειας των δημοτικών εκλογών, χρησιμοποιούν σε επίσημο δελτίο τύπου τους, χαρακτηρισμούς του τύπου "κρύβουν τον υποψήφιο του μνημονίου και του ΔΝΤ" για τον …Γιάννη Μπουτάρη!», συμπληρώνει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας», ενώ τονίζει: «Τους επιστρέφουμε στο ακέραιο και τους χαρακτηρισμούς και κυρίως την πολιτική ευθύνη για το σημείο στο οποίο έχει οδηγηθεί και ο Δημος και η Χώρα. Ο κύριος Γκιουλέκας ήταν εξέχον μέλος της κυβέρνησης της ΝΔ και όχι ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο κύριος Γκιουλέκας είναι ο συνεχιστής της πολιτικής του κατεστημένου στο Δήμο και όχι ο Γιάννης Μπουτάρης. Γι’ αυτό θα έπρεπε να μην είναι τόσο αμετροεπής».

«Εξάλλου κύριε Γκιουλέκα, αν η προτεραιότητα σας είναι να δώσετε τη μάχη κατά του μνημονίου, του ΔΝΤ και του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, θα ήταν ορθότερο να παραμείνετε στο Κοινοβούλιο και να αφήσετε εμάς τους ταπεινούς να δούμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα της πόλης και τα σκουπίδια που μας πνίγουν», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Η χθεσινή συνάντηση των τριών

Στη συνάντηση με θέμα τον πολιτικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απουσίαζαν εκτός από τον κ. Μπουτάρη και οι Σ. Ζαριανόπουλος , Τ. Μηταφίδης και Μ. Στεργίου, ενώ το «παρών» στο κάλεσμα έδωσαν μόνο οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Παπαθεμελής και Χρ. Μάτης. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα δώσει το παρών, λόγω υποχρέωσής του στα δικαστήρια. Ο δε Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με ανακοίνωσή του νωρίς το πρωί, υποστήριξε ότι είναι αναγκασμένος να αρνηθεί μια τέτοια συνάντηση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί τίποτα, κάτω από τη πίεση των προεκλογικών αναγκών. Είναι «εξ ορισμού» επικοινωνιακή πολιτική, στην οποία δεν μπορούμε να συμπράξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.