Skip to main content

Γκιουλέκας: Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων

Περιμένουμε να δούμε τι θα πει πάλι ο πρωθυπουργός, γιατί έχουμε καεί από τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο Κώστας Γκιουλέκας.

"Κατώτερη των περιστάσεων" χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" πως η νέα σύνθεσή της "δεν έδωσε καμία γεύση ανανέωσης" και πως "δεν μπορεί να γεννήσει ελπίδα αυτή η αλλαγή του σχήματος".

"Στα βασικά υπουργεία ουσιαστικά δεν άλλαξε κανένας υπουργός. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Μια κυβέρνηση που ψήφισε δύο μνημόνια, που είναι υπεύθυνη και ελέγχεται για παραλείψεις στην εθνική τραγωδία της Αττικής με τις φονικές πυρκαγιές, που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία με εξοντωτική φορολογία, κρατάει τους ίδιους ανθρώπους που πήραν αυτά τα μέτρα και απλώς τους αλλάζει πόστα", είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Πρόσθεσε δε πως η νέα σύνθεση της κυβέρνησης "στέλνει το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι παραμένει αυτή η θλιβερή παρέα των συντρόφων του κ. Τσίπρα, που είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά" και πως "μια κυβέρνηση κρίνεται όχι από 4-5 καινούργιους υφυπουργούς, αλλά από το συνολικό της έργο".

Ερωτηθείς για την υπουργοποίηση της πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: "Ο κάθε πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του και η κ. Παπακώστα θα κριθεί από τις δικές της. Είναι νωπά ακόμη τα σχόλια που η ίδια έκανε και μιλούσε απαξιωτικά για την κυβέρνηση. Σήμερα τη βλέπουμε να συνεργάζεται μαζί τους".

Με αφορμή την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στις επισκέψεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη και τις εξαγγελίες που αναμένονται από τα δύο κόμματα.

"Περιμένουμε να δούμε τι θα πει πάλι ο πρωθυπουργός, γιατί έχουμε καεί από τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης. Και από το πρώτο περίφημο προεκλογικό πρόγραμμα και το παράλληλο της Θεσσαλονίκης και ελπίζω να μην έχουμε ένα τρίτο. Όμως φοβάμαι ότι ετοιμάζουν πάλι ένα πακέτο παροχών. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας αυτή τη φορά να έχει διδαχθεί από όσα έγιναν στο παρελθόν και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σηκώσει ούτε άλλα ψέματα από τον ίδιο, ούτε να ανεχτεί αυτή την εξαπάτηση που του στοίχισε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του", είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως "ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε με το παρελθόν, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο από δω και μπρος από τη στιγμή που θα αναλάβουμε την κυβέρνηση. Εμείς θα εξηγήσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Είναι συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο αρχηγός της ΝΔ και είναι αυτά για τα οποία κατηγορήθηκε, γιατί κάποιοι λένε 'γιατί δεν υπόσχεται περισσότερα'. Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε την εξουσία και αυτά είναι συγκεκριμένα, μετρημένα και κοστολογημένα μέτρα".

Με αφορμή τη σημερινή περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Γρεβενά, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως "είναι μια περίοδος με έντονο συμβολισμό. Είναι πρόσφατη ακόμη η υπογραφή από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η κατάπτυστη, επαίσχυντη συμφωνία που έγινε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον κ. Τσίπρα και τον κυβερνητικό συνεταιρισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εμείς ξαναφέρνουμε το μήνυμα, ότι η κυβέρνηση μας οδήγησε σε έναν επώδυνο εθνικό συμβιβασμό, στη συμφωνία με τα Σκόπια, έναν συμβιβασμό που δεν πρόκειται να αποδεχτούμε".