Skip to main content

Γκιουλέκας: Μυρίζει σκάνδαλο στην παραχώρηση της Αριστοτέλους

«Οσμή σκανδάλου» αναδύεται από κάποιες υποθέσεις που διευθετεί με περίεργο τρόπο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Οσμή σκανδάλου» αναδύεται από κάποιες υποθέσεις που διευθετεί με «περίεργο τρόπο» η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας.  

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε την κατάθεση εγγράφων τόσο της φετινής όσο και της περσινής συμφωνίας παραχώρησης της Πλατείας Αριστοτέλους από τη διοίκηση του δήμου σε μια ιδιωτική εταιρία ώστε να διαφανούν οι όροι. «Έρχεται η διοίκηση του δήμου και δίνει το κεντρικότερο σημείο της πόλης προνομιακά σε μία εταιρία για να αναπτύξει την επιχειρηματική της δραστηριότητα αποκλείοντας όλες τις άλλες», είπε.

«Αυτό είναι απαράδεκτο ως διαδικασία. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αυτό είναι δική του δουλειά, μας ενδιαφέρει τι κάνει η διοίκηση του δήμου» και συνέχισε: «Εάν  ο δήμος πράγματι  ήθελε να τονώσει την αγορά και να κάνει ένα δώρο στα παιδιά της πόλης θα μπορούσε αντί να ξοδεύει χρήματα δεξιά και αριστερά, να συμβληθεί με κάποιες εταιρίες μέσα από  διαγωνιστική διαδικασία και να προσφέρει δωρεάν ψυχαγωγία σε μια δύσκολη περίοδο και όχι να επιτρέπει αποκλειστικά σε μία εταιρία να δραστηριοποιείται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και μάλιστα μ ένα εισιτήριο αρκετά ακριβό».

«Η διοίκηση του Δήμου  παραδίδει την Πλατεία Αριστοτέλους σε μια περίοδο που θα είναι κατάμεστη από κόσμο και μικρά παιδιά που θέλουν να διασκεδάσουν, σε μία ιδιωτική  εταιρία χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το Δήμο. Θα μπορούσε κάποιος, ενδεχομένως, να μιλήσει για “οσμή σκανδάλου”», κατέληξε.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας μην καπηλεύεται ο Δήμαρχος την επιλογή της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης. Η Θεσσαλονίκη δεν επιλέχθηκε σαν δημοφιλής προορισμός επειδή είναι ανάμεσα στις πιο καθαρές και φωτεινές πόλεις της Ευρώπης. Επιλέχθηκε για τα μνημεία, την ιστορία της, γιατί είναι πόλη της νεολαίας, γιατί έχει πράγματι πολλά πλεονεκτήματα. Είναι, όμως, αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι είναι η πιο βρώμικη και η πιο σκοτεινή πόλη και αυτό είναι αποκλειστικά ευθύνη του Γιάννη Μπουτάρη».

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο τον κάλεσε να κάνει το αυτονόητο: «Καθαρίστε την πόλη από τα σκουπίδια. Η Θεσσαλονίκη βρωμάει και έχει καταντήσει η πιο σκοτεινή πόλη. Αυτό το διαπιστώνουμε όσοι ζούμε εδώ, το διαπιστώνουν και όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη». 

Μιλώντας για τα σκουπίδια, ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» αναφέρθηκε στη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι θα στέλνει τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης για καύση στη Σίνδο θέτοντας το ερώτημα: «Η Σίνδος το γνωρίζει αυτό; Οι κάτοικοι και ο Δήμαρχος Εχεδώρου γνωρίζουν ότι αποφασίσαμε να πηγαίνουμε και να καίμε εκεί τα σκουπίδια μας; Μήπως δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε απολύτως όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την ανακοίνωση από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στην περιοχή της Πυλαίας χωρίς να έχει ιδέα ο Δήμος Χορτιάτη-Πυλαίας;»  

Περνώντας σε άλλο θέμα ο Κώστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε στη μετακίνηση περιπτέρων στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή που προκαλεί μεγάλη αναταραχή και διαμαρτυρίες από εκείνους που θίγονται με τα νέα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα περίπτερα.

Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι δεν έκανε καμία διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, ζήτησε από τον Γιάννη Μπουτάρη να διαβεβαιώσει εάν είναι αλήθεια ότι αυτά τα περίπτερα που μετακινούνται βρίσκονται μπροστά σε ιδιοκτησίες μελών της διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου προβαίνει σε ενέργειες και παρεμβάσεις σε περιοχές με τις οποίες έχουν σχέση μέλη της διοίκησης.