Skip to main content

Γκιουλέκας: Τα Σκόπια πρέπει να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής απεύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα απ όλους προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και να μην σημειωθεί νέα αύξηση κρουσμάτων.

«Ασφαλώς και φοβάμαι μήπως γυρίσει μπούμερανγκ το πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Ασφαλώς ήταν τόλμημα, αλλά αν συμβεί αυτό ξέρετε δεν θα είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα σίγουρα, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα έχει πρόβλημα η ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας σε συνέντευξή του στο Radio North 98 κληθείς να σχολιάσει το άνοιγμα της αγοράς.

Ο βουλευτής απεύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα απ όλους «γιατί αν τυχόν αποδειχθεί ότι τα μέτρα αυτά επιδεινώνουν την κατάσταση, αυτό θα σημάνει περισσότερα κρούσματα, περισσότερες εντατικές, περισσότερες διασωληνώσεις και περισσότερους θανάτους. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

Παρά τους ενδοιασμούς για την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες το χαρακτήρισε ως ένα μέτρο καλό, γιατί όπως είπε «μαζί με την πανδημία πλέον, που είναι η πρώτη τραγωδία, την οποία ζούμε με τόσους νεκρούς, αμέσως μετά έρχεται και η τραγωδία στην οικονομία».

Ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε τη σημασία των νομοσχεδίων που πέρασαν την τελευταία εβδομάδα από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, στην οποία ο ίδιος προεδρεύει, για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και για την προμήθεια των γαλλικών Ραφάλ.

«Μεγαλώνει η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων. «Και ναι, σίγουρα πρέπει να γίνει αυτό και από την άλλη πλευρά η επέκταση, στο Αιγαίο. Είναι ένα δικαίωμα αναφαίρετο, που διατηρεί η Ελλάδα, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι και δη οι εξ ανατολών γείτονες και θα γίνει στο χρόνο που θα επιλέξει η Ελλάδα.»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Γκιουλέκας επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία. Η Ελλάδα πρέπει και η κυβέρνηση οφείλει να παρακολουθεί πάρα πολύ στενά τα Σκόπια βήμα βήμα στο πώς τηρούν αυτή τη συμφωνία, τόσο στο αν την τηρούν σ΄αυτά τα οποία τα ίδια τα Σκόπια υπέγραψαν, διότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα Σκόπια παρέβησαν τα συμφωνημένα. Μίλησαν πάλι για μακεδονικά προϊόντα και από τη άλλη πλευρά η Ελλάδα θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στα Σκόπια ότι εάν θέλουν πραγματικά καλές σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα στην πράξη ότι όντως συμφωνούν σε όλα αυτά τα οποία υπέγραψαν, που ήταν μια λεόντειος συμφωνία υπέρ των Σκοπίων, όπως την προώθησε και την υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση.»