Skip to main content

Γκραβίνα (Ιταλία): Τελικός Champions League στις 27/6, Europa στις 24

O επικεφαλής της FIGC γνωστοποίησε ότι οι νοκ άουτ αγώνες των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Τη διεξαγωγή του τελικού Champions League στις 27 Ιουνίου (Κωνσταντινούπολη) και αντίστοιχα του Europa League στις 24 του ιδίου μήνα (Γκντανσκ) σχεδιάζει η UEFA -εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με τον κορωνοϊό- σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της FIGC γνωστοποίησε ότι οι νοκ άουτ αγώνες των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο κ. Γκραβίνα τοποθετήθηκε και για το μέλλον της Serie A υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος μέσα στον Ιούνιο, διαφορετικά θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ισπανίας και θα ζητήσει 10-15 μέρες από τον Ιούλιο, που τυπικά ανήκει στην επόμενη σεζόν.

«Για εμάς τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα. Χάρη στην αναβολή του Euro, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ορίσουμε ημερομηνίες ανάμεσα σε Μάϊο και Ιούνιο, ελπίζοντας ότι θα προλάβουμε το ορόσημο της 30ης του μήνα. Αν όχι, θα ζητήσουμε όπως και η Ισπανία, περιθώριο δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του ιταλικής ομοσπονδίας.