Skip to main content

Γκρεμίζονται τα διόδια Τεμπών

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη οι εργασίες για την κατεδάφιση του σταθμού διοδίων των Τεμπών οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη οι εργασίες για την κατεδάφιση του σταθμού διοδίων των Τεμπών οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου. Προς αντικατάστασή του, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή του σταθμού διοδίων Μακρυχωρίου, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2010.

Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο που διέρχεται το νομό Λάρισας. Πέραν του σταθμού διοδίων Μοσχοχωρίου, έχει ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός διοδίων Πυργετού.

Στο Μοσχοχώρι το κόστος διέλευσης των ΙΧ ανέρχεται σε 2,5 ευρώ ανά κατεύθυνση και στον Πυργετό στα 2 ευρώ. Στις εργασίες κατασκευής της προσωρινής διαμόρφωσης της περιοχής στα Τέμπη προβλέπονται νησίδες για την εξυπηρέτηση όλων των κινήσεων, ηλεκτροφωτισμός και φωτεινή σηματοδότηση για την εξυπηρέτηση των οχημάτων και των πεζών.

Η προσωρινή διαμόρφωση δημιουργεί λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση με κυκλικές κινήσεις για την έξοδο από το δρόμο μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ατυχημάτων. Οι εργασίες κατασκευής της προσωρινής διαμόρφωσης θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου χρόνου και θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες.