Skip to main content

Γλυκά Νερά: Η περιγραφή του δολοφόνου της 20χρονης - Θέμα ημερών οι συλλήψεις

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συμμορίες αλλοδαπών και εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με τις αρχές η σύλληψη των δραστών της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στο σπίτι που διέμενε με τον 32χρονο σύζυγό της και το 11 μηνών μωρό τους, στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συμμορίες αλλοδαπών και εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σύζυγος της 20χρονης έχει δει το πρόσωπο του ενός εκ των τριών δραστών και το έχει περιγράψει στις αρχές. Έτσι, η αστυνομία έχει σχηματίσει το προφίλ των δολοφόνων και θεωρεί ότι οι εξελίξεις είναι ζήτημα χρόνου.

Ο 32χρονος πιλότος κατέθεσε όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την 20χρονη Κάρολαϊν, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν ως 30 ετών, μελαμψός, 1,72 ύψος και με περιττά κιλά.

Περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Σύμφωνα, πάντα, με την ΕΡΤ, δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, μήπως αναγνωρίσει τον δολοφόνο της γυναίκας του. Αυτό θα γίνει και τις επόμενες ημέρες καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των υπόπτων, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, καθώς θεωρούν σίγουρο πως ο δολοφόνος της Καρολάιν, άφησε γενετικό υλικό στο σώμα, και στα ρούχα που την έπνιξε και την έδεσε μπρούμητα πάνω στο κρεβάτι.

Ο «κοντός» και οι δύο «ψηλοί»

Ο «κοντός» δολοφόνος, οι δύο «ψηλοί» συνεργοί, η… μισή ώρα αναίσχυντης έρευνας για οικονομικά… λάφυρα, δίπλα στο άψυχο κορμί μιας 20χρονης μητέρας που έχει στο πλάι το κοριτσάκι της είναι ενδεικτικά στοιχεία για την αναζήτησή τους, επισημαίνουν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. «Είναι ‘φονιάδες’ που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν, να τους βασανίσουν, να ‘κυνηγήσουν’ την λεία τους. Είναι βίαιοι και ότι έχουν κάνει στο παρελθόν είναι παρόμοιο, με αυτό που έκαναν στην Κάρολαϊν και τον Μπάμπη» αναφέρουν ωμά αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Μετά το πέσιμο της θλιβερής… αυλαίας στα χώματα της Αλοννήσου, με την τραγική μάνα Σούζαν και τον Μπάμπη να κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του την 11 μηνών Λυδία, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν τα πιθανά θετικά αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε επίπεδο εντοπισμού DNA και αποτυπωμάτων των δραστών. Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν συλλέξει τρίχες, ιδρώτα και άλλα γενετικά ευρήματα από την μοιραία σοφίτα, τα οποία προς το παρόν έχουν λανθάνοντα αποτελέσματα.

Παράλληλα σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας, επιχειρώντας να εντοπίσουν «παρείσακτους» στον χώρο και ύποπτα οχήματα. Επίσης αναμένουν τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και την σάρωση των επικοινωνιών στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Εκτιμούν ότι οι δράστες στην προσέγγιση και διαφυγή τους αλλά και στις επικοινωνίες του ήταν απρόσεκτοι, καθώς δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει την δολοφονία της 20χρονης αλλά προέκυψε αβίαστα από το εγκληματικό προφίλ τους. Δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες.

Σημαντική η συμβολή του 33χρονου πιλότου, ο οποίος ανασύρει από την μνήμη του όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των δραστών. Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να αντιληφθεί τη στιγμή της βίαιης εισβολής και τα όσα ακολούθησαν μετά την δέσμευσή του, κάνει λόγο για δύο μαυροντυμένους περίπου 1,80 ύψος, αδύνατους, που φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο και ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι, ενώ ο τρίτος ήταν κοντύτερος, περίπου 1,70 ύψος, πιο ευτραφής, με περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή που είχε ανεβάσει μέχρι τα μάτια.

Ο «κοντόχοντρος» ήταν αυτός που επιτέθηκε στην 20χρονη, την έδεσε πισθάγκωνα με μία μπλούζα, και την πέταξε στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ο Μπάμπης αλλά και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αυτός είναι ο δολοφόνος που έκλεισε με την μπλούζα και το χέρι του, την μύτη και το στόμα της Καρολίνα, οδηγώντας την στον θάνατο.

Αλβανοί, Ρομά και Γεωργιανοί στο στόχαστρο

Σε εγκληματικές ομάδες Αλβανών-Ρομά και Γεωργιανής Μαφίας, τύπου VOR V ZAKONE, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τον «αδύναμο κρίκο» για την αποκάλυψη της… τριάδας των δολοφόνων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ανασύρει φακέλους εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν κάνει αντίστοιχο σε «ορφανά» ευρήματα DNA και αποτυπωμάτων, που έχουν συλλέξει από χώρους ληστρικών επιδρομών σε σπίτια και δολοφονιών.

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα, εκτιμούν ότι αυτή η εκδοχή συγκεντρώνει μικρά ποσοστά, παρότι ο 32χρονος είχε αγοράσει σχετικά πρόσφατα ένα οικόπεδο στο Ντράφι αξίας 100.000 ευρώ. Σε αυτό το οικόπεδο σχεδίαζε η οικογένεια να κατασκευάσει σπίτι, γι αυτό είχαν εκταμιεύσει περίπου 10.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες των διαδικασιών ανέγερσης.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι, καταδικασμένοι ίσως, για παρόμοια αδικήματα, ενώ εκτιμούν πως η στόχευση του σπιτιού της οικογένειας ήταν τυχαία. Οι δράστες το έχουν κάνει ξανά, προέβαιναν σε τυχαίο έλεγχο σπιτιών, πρόσφορων για να εισβάλουν και στη συνέχεια με μία προπαρασκευή-παρακολούθηση και προετοιμασία λίγων ημερών, εισέβαλλαν σε αυτά. Δεν είναι τυχαίο για τους αστυνομικούς το γεγονός ότι πέρα από τις κουκούλες φορούσαν και γάντια ενώ άμεσα «τύφλωσαν» τις κάμερες του σπιτιού. Θεωρούν πως αποτελούν μέρος μεγαλύτερης ομάδας ληστών, που κατά περίπτωση αλλάζουν την σύνδεση των ομάδων κρούσεων.