Skip to main content

Γλυκά Νερά: Καταγγελία Γεωργιανού για ξυλοδαρμό από την ΕΛΑΣ για «να ομολογήσει»

Ο 36χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο κατήγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς επί τέσσερις ημέρες για «να ομολογήσει».

Σε καταγγελία για βασανισμούς και ξυλοδαρμό προκειμένου, όπως λέει, «να ομολογήσει» για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά προχώρησε ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα του Έβρου, προσπαθώντας να διαφύγει από τη χώρα με πλαστά έγγραφα.

Όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, την καταγγελία την έκανε το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου ο ίδιος ο Γεωργιανός στο δεύτερο δημοφιλέστερο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV), την επομένη, δηλαδή, της ομολογίας του 33χρονου συζύγου της Καρολάιν. Ο 36χρονος μίλησε στις ειδήσεις του «Imedi TV» μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού, καταγγέλλοντας όσα έζησε.

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ έκανε γνωστό ότι η γεωργιανή πρεσβεία ζητά να μάθει μέσω δικηγόρου γιατί ο 36χρονος παραμένει ακόμα στη φυλακή. «Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, προκειμένου να πληροφορηθούμε αν πράγματι έχει αναλάβει τη νομική βοήθεια του κρατούμενου, αλλά χθες ήταν κλειστή» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Ο Γεωργιανός παραμένει υπό κράτηση στο κέντρο κράτησης Κορυδαλλού.

Το σχόλιο της Πελώνη

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά εξετάστηκε ο εν λόγω ύποπτος με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες» προσθέτοντας πως «το θέμα είναι πολύ ειδικό». «Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.» κατέληξε η κ. Πελώνη.