Skip to main content

Δικηγόρος 33χρονου: Επιλογή του εντολέα μου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Είναι επιλογή του εντολέα μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω, δήλωσε χαρακτηριστικά ο έτερος συνήγορος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Στον ανακριτή σήμερα ο πιλότος

Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος, κατά την απολογία του αναμένεται να δώσει «μάχη» για να πείσει τον ανακριτή ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης και στην θέση του αυτή αναμένεται να εστιάσει και με απολογητικό υπόμνημα που προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρουν οι δικηγόροι του.