Skip to main content

Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Οι γονείς του προφυλακισμένου πιλότου, ενδέχεται να αποσύρουν το αίτημα που είχαν καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο για την από κοινού επιμέλεια.

Το ζήτημα της οριστικής ανάθεσης της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, κόρης της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, θα κρίνει σήμερα η Δικαιοσύνη.

Εν όψει της δίκης, πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς του προφυλακισμένου πιλότου, ενδέχεται να αποσύρουν το αίτημα που είχαν καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο για την από κοινού επιμέλεια της μικρής με τους γονείς της αδικοχαμένης γυναίκας. Μεταξύ των δυο πλευρών, φέρεται να υπήρξε συνεννόηση ώστε και η οικογένεια του κατηγορούμενου να έχει επαφή με το παιδί σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Υπό τα δεδομένα αυτά, οι δυο πλευρές αναμένεται να καταθέσουν σήμερα τους φακέλους τους στη δίκη και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα εξεταστούν μάρτυρες. Το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφασή του.

«Θύμα ενδοοικογενειακής βίας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι δολοφόνησε την Καρολάιν, η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων είχε εκδώσει διάταξη με την οποία ανέθετε την προσωρινή επιμέλεια της μικρής στους γονείς της Καρολάιν. Παράλληλα, με την εισαγγελική διάταξη είχε αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον 33χρονο πιλότο. «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του (σ.σ. κατηγορούμενου), η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…», ανέφερε στη διάταξή της για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η εισαγγελέας και αναφερόμενη στη διάπραξη της δολοφονίας της Καρολάιν από τον ίδιο -η οποία στέρησε από τη μικρή Λυδία τη μητέρα της- σημείωνε: «Επιχείρησε (σ.σ. ο κατηγορούμενος) ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού».

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανηλίκων στη διάταξη της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε φτάσει να χρησιμοποιήσει ως μέρος της σκηνοθεσίας που είχε στήσει για να συγκαλύψει αρχικά την ενοχή του, ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισαγγελέας ο κατηγορούμενος τοποθέτησε το ανήλικο τέκνο του «επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας».

Η εισαγγελέας με τη διάταξη της είχε κρίνει ως καταλληλότερο το περιβάλλον της για να βρίσκεται η μόλις ενός έτους Λυδία, αυτό Αλοννήσου, δίπλα στους παππούδες της από την πλευρά της μητέρας της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός, το περιβάλλον στο νησί θα είναι πιο ήρεμο, αφού εξασφαλίζεται και η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη του πατέρα της.