Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ

«Η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης», αναφέρει ο Εισαγγελέας.

Παραγγελία προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει αναφορά σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Όπως αναφέρει μάλιστα «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας». Ο εισαγγελικός λειτουργός παραθέτει μάλιστα σχετικά δημοσιεύματα αλλά κυρίως την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ