Skip to main content

Γλυκής: Να γίνει η Θεσσαλονίκη μια μοναδική ευρωπαϊκή Μητρόπολη

«Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε», δηλώνει στη Voria, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Ορφανό.

Έτοιμος να θέσει εαυτόν στη διάθεση των πολιτών με στόχο να γίνει η Θεσσαλονίκη μία «μοναδική ευρωπαϊκή Μητρόπολη» δηλώνει ο Νάσος Γλυκής.

Ο προπονητής μαχητικών αθλημάτων, γενικός διευθυντής του ΑΣ. BUDO και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» παραχώρησε συνέντευξη στη Voria.gr και μιλά για την απόφασή του να κατεβεί στον πολιτικό στίβο, τη συμπόρευση με τον Γιώργο Ορφανό και τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τόσο τον κ. Ορφανό όσο και τον ίδιο προσωπικά.

«Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε», υπογραμμίζει με νόημα ο Νάσος Γλυκής, τη συνέντευξη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω:

Είστε διακεκριμένος αθλητής και προπονητής στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων. Ποια στοιχεία της απαιτητικής πραγματικότητας ενός αθλητή πιστεύετε ότι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στην πολιτική;

Οι ακαδημαϊκές μου σπουδές αφορούν στην επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ, αλλά την μερίδα του λέοντος στην ζωή μου κατέχει ο επαγγελματικός αθλητισμός. Διδάσκομαι τέχνες μάχης και δυναμικά αθλήματα εδώ και 41 χρόνια από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Έχω διατελέσει ενεργός αγωνιστικός αθλητής επί τριάντα συναπτά έτη, μέλος εθνικής ομάδας, με δωδεκαετή διεθνή επαγγελματική καριέρα. Τα τελευταία δεκαπέντε  χρόνια είμαι πιστοποιημένος προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο άθλημα του Kick Boxing. Διδάσκω παιδάκια από ηλικίας  3 ετών και δημιουργώ επαγγελματίες αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

Ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας ενός επαγγελματία αθλητή υψηλού επιπέδου περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, ποιότητες, χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Εμπεριέχει, όραμα, στόχους, εργατικότητα, επιμονή, υπομονή και προσήλωση στο αποτέλεσμα. Παραγωγή έργου υπό συνθήκες πίεσης, τήρηση αυστηρού προγράμματος, αυτό-πειθαρχία, αυτό-έλεγχος, διαχείριση στρες, συνεχής εξέλιξη.

Ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας ενός επαγγελματία προπονητή αθλητών παγκοσμίου επιπέδου απαιτεί να γνωρίζει ολοκληρωμένα το αντικείμενο του, με σωστή τεχνική κατάρτιση, γνώσεις προπονητικής, ψυχολογίας,  διαχείρισης του αθλητή.  Απαιτεί ηγετικές και διοικητικές ικανότητες, εμπεριέχει στρατηγικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, δημιουργία και τήρηση χρονοδιαγράμματος, υλοποίηση, μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, αναθεώρηση, αναπροσαρμογή, επιμονή στο στόχο και την συνεχόμενη  εξέλιξη.

Με μια Αριστοτελική προσέγγιση στην έννοια ''πολιτική'', θεωρώ ότι πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά και φυσικά όσα από αυτά μπορούν να αναλογούν στον γράφοντα, μπορούν να φανούν χρήσιμα.

Τι σας παρακίνησε να κατεβείτε υποψήφιος στον πολιτικό στίβο και συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Θεωρώ ότι είναι καθήκον όλων των πολιτών η ενασχόληση με τα κοινά. Όπως υποστηρίζει ο Πλάτωνας όταν δεν ασχολούμαστε με τα κοινά είμαστε καταδικασμένοι να διοικούμαστε από υποδεέστερους. Με κυρίαρχο στόχο την πάση φύση διατήρηση της εξουσίας και με σκοπό το προσωπικό τους όφελος, τέτοιοι άνθρωποι καπηλεύονται την πόλη και την χώρα μας.

Το εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία, ο καθένας με τον τρόπο του. Έχοντας ολοκληρώσει μια απαιτητική και εγωκεντρικής φύσης καριέρα στον επαγγελματικό αθλητισμό, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο εκτελώ το χρέος μου προς την πόλη και την πατρίδα μου.

Γιατί αποφασίσατε να συμπορευτείτε με τον Γιώργο Ορφανό; Γιατί πιστεύετε ότι θα είναι καλός δήμαρχος;

Με τον Γιώργο Ορφανό μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. ''Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον''. Φανταζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Μητρόπολη μοναδική παγκοσμίως. Η πόλη μας έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο στερέωμα ως μια πόλη πρότυπο. Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικά  τεράστιες σε πάρα πολλούς τομείς.

Ο Γιώργος Ορφανός, σαν άνθρωπος είναι προσιτός και ανθρώπινος. Ο κόσμος της πόλης τον λέει Γιώργο σαν δικό τους άνθρωπο, κάτι που το συναντώ καθημερινά μιλώντας με τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Είναι οικογενειάρχης, πατριώτης,  με πίστη στο θεό.

Σαν υπουργός διετέλεσε μεγάλο έργο και ασχολήθηκε με γιγαντιαία έργα. Ανέγγιχτος από πολιτικού τύπου σκάνδαλα, έχει προσφέρει στον αθλητισμό αλλά και στην πόλη μας πολλά.

Έχει πολύ μεγάλη πολιτική αλλά και πρακτική εμπειρία διαχείρισης έργων, διοικητικών ικανοτήτων, στρατηγικού σχεδιασμού, προγραμματισμού, υλοποίησης, και τήρησης χρονοδιαγραμμάτων.

Ανεξάρτητος και με ισχυρή βούληση κάνει αυτό που πιστεύει σωστό και δίκαιο, και το υποστηρίζει με τις πράξεις του. Ενωτικός και συνεργάσιμος με ανοιχτούς ορίζοντες, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο πιο ικανός να διοικήσει την πόλη σωστά, ειδικά με το ισχύων εκλογικό σύστημα και τις συνέπειες του στον σχηματισμό διοίκησης.

Τελειώνοντας να σημειώσω ότι από τη πολύμηνη συνεργασία μας και πολύωρη συναναστροφή, μπορώ να βεβαιώσω την αστείρευτη εργατικότητα και ομαδικότητα του, προσήλωση στο στόχο και στο αποτέλεσμα. Στην ομάδα του σύσσωμη η οικογένεια του, άνθρωποι  με υψηλού επιπέδου  γνώσεις, κοινωνική δράση, αλλά και ανθρώπινες ποιότητες, τον στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα. Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.