Skip to main content

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: 20 χρόνια στο πλευρό των ασθενών

Στη διάρκεια της εικοσάχρονης πορείας του, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει διακριθεί επανειλημμένα. Το νοσοκομείο σε αριθμούς.

Είκοσι χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του συμπληρώνει φέτος το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Είναι στο πλευρό του πολίτη με 30 τμήματα και κλινικές, εκ των οποίων οι 16 πανεπιστημιακές, 746 ανεπτυγμένες κλίνες, 10 εργαστήρια, 9 διατομεακά τμήματα, 203 εξωτερικά ιατρεία και 23 χειρουργικές αίθουσες.

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιορτάστηκαν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπιον παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, τοπικών αρχών αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Για ένα νοσοκομείο που προσφέρει ποιοτική περίθαλψη, ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τότε επίσκεψη του κ. Παπαγεωργίου στον τότε πρωθυπουργό στον Κ. Μητσοτάκη, όταν του είπε ότι θέλει να κάνει αυτό το νοσοκομείο. Φαντάζεστε τη χαρά ενός πρωθυπουργού που ακούει έναν άνθρωπο να κάνει μια τέτοια προσφορά ανεκτίμητη. Με μεγάλη χαρά η κυβέρνηση αποδέχθηκε την προσφορά, αλλά του έδωσε ο τότε πρωθυπουργός και μια συμβουλή, να μην το αφήσει ποτέ ολόκληρο στο κράτος, να είσαι πάντα παρών για να διατηρήσεις το όνειρό σου ζωντανό», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.



«Ο επόμενος στόχος είναι να γίνει εφάμιλλο των καλύτερων νοσοκομείων της Ευρώπης», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλειος Παπάς. τονίζοντας ότι «προβλήματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, η πρόκληση για εμάς είναι είναι να γινόμαστε πάντα καλύτεροι».

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου απασχολεί 1.679 εργαζόμενους και ο κύριος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του απαριθμεί 466 μηχανήματα. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Παναγιώτης Τουχτίδης σημείωσε ότι το νοσοκομείο δεν έχει πάντα τη βοήθεια που πρέπει από το κράτος. «Δυστυχώς οι χρηματοδοτήσεις πάντα καθυστερούν και είναι με το σταγονόμετρο. Ένα νοσοκομείο που παράγει δεν μπορεί το κράτος να το βάζει τρικλοποδιές», τόνισε.  

«Η πορεία του μέχρι τώρα και όσα κατάφερε μέχρι σήμερα είναι άξιο θαυμασμού και μίμησης. Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι η υγεία των πολιτών είναι θέμα διαχείρισης, με σωστό τρόπο», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.



Στη διάρκεια της εικοσάχρονης πορείας του, το Νοσοκομείο έχει διακριθεί επανειλημμένα. Αρωγός στην πορεία του Νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια στέκεται το Ίδρυμα Παπαγεωργίου.

Υποδομή

Κτήριο, 74.000 τετραγωνικά μέτρα

1 ελικοδρόμιο

746 ενεργές κλίνες

Θέσεις στάθμευσης 1.300

 

Ασθενείς

Μέση επισκεψιμότητα, 5.000 άτομα ημερησίως

222.617 ημέρες νοσηλείας

80.198 εσωτερικοί ασθενείς

86,02% πληρότητα

Περίθαλψη 2.984 προσφύγων

 

342.349 εξωτερικοί ασθενείς (ΤΕΙ-ΤΕΠ-Απογευματινά Ιατρεία)

20.335 χειρουργικές επεμβάσεις

 

 

Εργαζόμενοι

1.679 εργαζόμενοι

141 Λοιποί απασχολούμενοι

 

59 επιστημονικοί συνεργάτες

 

431 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ ημερησίως