Skip to main content

Γνωρίστε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού με το σύστημα Xenagos

Τις ξεναγήσεις του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού στους διαμορφωμένους χώρους του ενισχύει το σύστημα Xenagos, της Prisma Electronics.

Τις ξεναγήσεις του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού στους διαμορφωμένους χώρους του ενισχύει το σύστημα Xenagos, της Prisma Electronics, μέσω του οποίου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους με δυναμικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο που προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το Xenagos δημιουργείται μια μοναδική διασύνδεση των φυσικών αντικειμένων και των χώρων με διαδραστική πληροφόρηση για τα εκθέματα και το πώς δουλεύουν από την αναπίνηση, την επεξεργασία του νήματος μέχρι και την ύφανση. Τα πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα προς βήμα σε ένα ταξίδι τόσο μοναδικό όσο και ίδιο το μετάξι.

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού δημιούργημα του οίκου μεταξιού Τσιακίρη αποτελεί μια από τις πολλές πετυχημένες εφαρμογές του Xenagos που προσφέρουν προστιθέμενη αξία. Πρόσφατα το μουσείο βραβεύθηκε με το Χρυσό Βραβείο Tourism Award 2015 στην κατηγορία Πολιτιστικός Τουρισμός.

Η ομάδα του Xenagos αποτελείται από αναλυτές - σχεδιαστές λογισμικού, προγραμματιστές εφαρμογών, σχεδιαστές βάσεων δεδομένων, γραφίστες, μηχανικούς δικτύων, ιστορικούς, φιλόλογους, αρχαιολόγους, μεταφραστές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς και εργάζεται πάνω από 10 χρόνια πάνω στην τεχνολογία του συστήματος.

Το σύστημα Xenagos που μετρά 25 εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρει μια ολιστική εμπειρία στον επισκέπτη, ενώ την λειτουργικότητα του ολοκληρώνουν Σενάρια Ξενάγησης, Στατιστική Ανάλυση που ανεβάζουν κατακόρυφα τις δυνατότητες διαχείρισης των φορέων που υιοθετούν το σύστημα.

Περισσότερα για το Xenagos μπορεί κανείς να μάθει στο http://e-xenagos.gr/

To Μουσείο Τέχνης Μεταξιού