Skip to main content

Το Thermaikos Triathlon κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη

Το Thermaikos Triathlon θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στον δήμο Θερμαϊκού.

της Βάσιας Μπάρμπα

«Συχνά, τα παιδιά που πηγαίνουν κολυμβητήριο, παραπονιούνται στους γονείς τους ότι το πρόγραμμα άσκησης δεν έχει ενδιαφέρον, ότι είναι μονότονο. Το ίδιο και τα παιδιά που πηγαίνουν στίβο».

H απάντηση στην ενδεχόμενη μονοτονία, λοιπόν, είναι το τρίαθλο, που συνδυάζει την κολύμβηση, την ποδηλασία και το στίβο, όπως υποστήριξε ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χρήστος Γαρέφης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Thermaikos Triathlon, τον αγώνα τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στον δήμο Θερμαϊκού.

Όπως εξήγησε ο πρωταθλητής, «το τρίαθλο δεν είναι ποτέ βαρετό, έχει ποικιλλία και παρόλο που φαίνεται δύσκολο, εάν ο αθλητής προπονηθεί τα καταφέρνει».

Η διοργάνωση φέρνει στο φως ένα άθλημα που λείπει από το νομό Θεσσαλονίκης και αυτή ακριβώς η απουσία, αποτέλεσε και το κίνητρο της διοργάνωσης. Στόχος, είναι ο αγώνας να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους, αθλητές επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, να συμμετέχουν ενεργά στην αθλητική δραστηριότητα.

Διοργανωτής του αγώνα είναι ο δήμος Θερμαϊκού με το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Η.Θ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γιάννης Μαυρομάτης, δήμαρχος Θερμαϊκού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία. «Νιώθω περήφανος που η ιδέα των συνεργατών μου να διοργανώσουμε αγώνα Τριάθλου μετά από 25 και πλέον χρόνια στον Νομό Θεσσαλονίκης βρίσκει θερμή ανταπόκριση στην αθλητική κοινότητα», είπε.

Την ενεργή στήριξή της έδειξε και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, η οποία κατά τη σχετική συνέντευξη τύπου εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας. «Ο "Μπαξές" όταν καλλιεργείται βγάζει λουλούδια. Αυτή τη στιγμή ανθίζει ένα ευωδιαστό λουλούδι, που είναι το ώφελος αυτής της διοργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στην ομώνυμη περιοχή «Μπαξέ», της Αγίας Τριάδας, που ανήκει στο δήμο Θερμαϊκού.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γαρέφης που είναι και πρεσβευτής της διοργάνωσης, έκανε λόγο για τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. «Το σωματικό βάρος είναι αυτό που μας καθηλώνει στη ζωή και την καθημερινότητά μας και η άσκηση είναι η μόνη λύση για αυτό. Δεν υπάρχει άλλο ελιξήριο νεότητας», είπε.

O τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας, σε ζωντανή σύνδεση μέσω skype καθώς βρισκόταν στην Αθήνα, υπογράμμισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αναβιώσουμε τα χρόνια των προπονήσεων μας στις ίδιες διαδρομές διοργανώνοντας έναν μεγάλο αγώνα Τριάθλου. Η άνοδος του τριάθλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι πολλαπλές διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών μας σε Πανελλήνιο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο δίνουν ώθηση στο άθλημα μας. Χαίρομαι που ανήκω στην οργανωτική ομάδα του Thermaikos Triathlon και ευελπιστώ να γίνει θεσμός».

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Ραμπέα Ιατρίδου σημείωσε: «Τα μέλη του Συλλόγου μας, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης θα συμμετέχουμε όχι ανταγωνιστικά, ούτε για να διακριθούμε, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα πως μπορεί ο πρωταθλητισμός να έχει ημερομηνία λήξης αλλά ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής».

Οι εγγραφές του αγώνα είναι ανοικτές και θα παραμείνουν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το Thermaikos Triathlon διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και επίσημη σελίδα στο facebook όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει πληροφορίες και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις του αγώνα.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση