Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΓΩΓΟΣ: ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Για δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμοξιολογίας επισημαίνοντας πως η χώρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη.

Στην εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αναμένεται να έρθει προς τα τέλη Οκτωβρίου προχώρησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας ωστόσο πως αυτή τη φορά θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στα τεστ που έφτασαν τα 4.000 και πραγματοποιήθηκαν στους «κόκκινους» τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας σημειώνοντας πως υπάρχει αγωνία για τα αποτελέσματά τους.

Επίσης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε πως όσοι εξετάζονται θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί μέχρι το τεστ τους να βγει αρνητικό.

Όπως τόνισε το να είναι διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο και τόνισε πως όταν τα κρούσματα βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ο καθηγητής εξέφρασε τους φόβους για διασπορά του ιού στην κοινότητα επισημαίνοντας πως αυτό θα είναι πρόβλημα.

Μίλησε επίσης για το εμβόλιο πως υπάρχει η τεχνογνωσία επισημαίνοντας παράλληλα πως οι κλινικές μελέτες ξεκινούν άμεσα και στις αρχές του 2021 μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ