Skip to main content

Goldman Sachs: Αδιαφανείς οι συμφωνίες για τα swaps με την Ελλάδα

Για αδιαφάνεια στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ της Goldman Sachs και της Ελλάδας έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της τράπεζας και πρώην πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Gerald Corrigan, σε κατάθεσή του
Για αδιαφάνεια στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ της Goldman Sachs και της Ελλάδας έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της τράπεζας και πρώην πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Gerald Corrigan, σε κατάθεσή του σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, ο κ. Corrigan τόνισε πως τα swaps βοήθησαν την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα, αλλά η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου δεν ήταν ασυνήθιστη πρακτική εκείνη την περίοδο, ενώ δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο.

«Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε, για τις συγκεκριμένες υποθέσεις στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000, πως από την πλευρά τη διαφάνειας τα πράγματα μπορούσαν να ήταν και μάλλον θα έπρεπε να είναι καλύτερα», σημείωσε ο τραπεζίτης.

«Εκείνες οι συναλλαγές ήταν πολύ συνεπείς και συγκρίσιμες με την καθιερωμένη συμπεριφορά και τα μέτρα που χρησιμοποιούσε η ΕΕ», ανέφερε ο Corrigan προσθέτοντας πως άλλες τράπεζες παρείχαν τα ίδια εργαλεία σε άλλες χώρες.

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή μείωση, αλλά όχι ασήμαντη, του ελληνικού ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ», κατέληξε.