Skip to main content

Goldman Sachs: Αύξηση της τιμής-στόχου των ελληνικών τραπεζών

Sell για την Τράπεζα Πειραιώς, αναβάθμιση σε neutral η Τράπεζα Κύπρου
Στην αύξηση της τιμής-στόχου για τις τράπεζες ΕΤΕ, Eurobank (EFGr.AT), Alpha Bank (ACBr.AT), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Πειραιώς (BOPr.AT), Marfin Popular Bank και Ελληνική τράπεζα προέβη η Goldman Sachs, όπως αναμετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Αξιολόγηση «neutral» έλαβαν η Εθνική Τράπεζα (NBGr.AT) της οποίας ο οίκος αύξησε την τιμή-στόχο στα 24,7 ευρώ από τα 20,0 ευρώ, η Eurobank με αύξηση τιμής στα 10,9 ευρώ από τα 8,5 ευρώ και η Αlpha Bank με την τιμή να διαμορφόνεται στα 11,7 ευρώ από τα 9,3 ευρώ.

Η τιμή-στόχος αυξήθηκε και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα  4,5 ευρώ από τα 4,2 ευρώ, για  τη Marfin Popular στα 2,5 από τα 2,3 ευρώ και για την Ελληνική Τράπεζα στα 1,3 από 1,1 ευρώ, ενώ και οι τρεις τράπεζες έλαβαν επίσης την αξιολόγηση «neutral».

Ως «sell» αξιολογήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς με αύξηση της τιμής στόχου στα  9,2 ευρώ από 6,2 ευρώ, ενώ ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου (BOCr.AT) σε «neutral» από «sell» και αφαίρεσε τη μετοχή από την πανευρωπαϊκή λίστα «sell».