Skip to main content

Καλυψώ Γούλα: Υπονόμευσαν την υποψηφιότητά μου για τον δήμο

Η Καλυψώ Γούλα είπε ότι η συνάντηση της με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα και διήρκησε μόλις 5 λεπτά.

"Νιώθω πίκρα και απογοήτευση, όμως σε μια μέρα δεν μπορεί να σβήσει μια σχέση οχτώ ετών με τον Γιάννη Μπουτάρη" δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", η Καλυψώ Γούλα, με αφορμή την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητα της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα να παραιτηθεί από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος.

Όπως είπε η απόφαση που έλαβε "δεν ήταν καθόλου εύκολη". Παράλληλα διευκρίνισε πως παραιτείται από πρόεδρος και δημοτική σύμβουλος, διότι "δεν έπρεπε να δημιουργηθεί θέμα στην παράταξη. Δεν θα μπορούσα να κάνω αντιπολίτευση ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε θέματα που ψήφισα, που πίστευα και πιστεύω".

Εξήγησε τι συνέβη στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εκεί όπου τον ενημέρωσε για τις προθέσεις της. "Επειδή γράφτηκαν διάφορα, ουδέποτε έγινε συνάντηση όπου βροντοφώναζα, που μας άκουσε όλο το δημαρχείο κι έφυγα τρέχοντας. Ανέβηκα στο γραφείο του και μιλήσαμε. Του είπα ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου και παραιτούμαι από τη θέση της προέδρου και του δημοτικού συμβουλίου. Προσπάθησε να με μεταπείσει, όμως ήμουν αμετάπειστη. Πολύ ήρεμα σε μια διαδικασία που δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά. Όλο αυτό που παρουσιάστηκε δεν είναι αντάξιο της σχέσης που έχουμε με τον δήμαρχο, ούτε της πολιτικής ιστορίας που έχουμε και οι δυο".

Για τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση η Καλυψώ Γούλα εξήγησε: "Διέκρινα και ένιωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην παράταξη που επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία μας προς τις εκλογές, διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον".

Πρόσθεσε πως το αποκορύφωμα ήταν οι δηλώσεις του κ.Μπουτάρη μετά τη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Βούγια. «Θεώρησα ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε αυτή η υποψηφιότητα εντός του δημαρχιακού μεγάρου, σε σχέση με τη δική μου υποψηφιότητα, που είμαι η εκλεγμένη υποψήφια της "Πρωτοβουλίας", υπονόμευε τη δική μου υποψηφιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το τι θα κάνει στο μέλλον η κ.Γούλα ανέφερε πως ο κύκλος στην αυτοδιοίκηση δεν κλείνει. "Σίγουρα θα ασχοληθώ με κάτι που συνδέεται με την πόλη και τα κοινά όμως είναι νωρίς να το πω. Δεν κλείνει ο κύκλος. Είναι μια αγάπη έντονη" τόνισε.

Όσο για τα οκτώ χρόνια που έζησε δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη, αρχικά ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και στη συνέχεια ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τόνισε: "Εργαστήκαμε γύρω από τον δήμαρχο, τον Γιάννη Μπουτάρη και κάναμε πολύ ωραία πράγματα. Στην κοινωνική πολιτική, στον τουρισμό, στην εξωστρέφεια, στη διαφορετικότητα, στο προσφυγικό, στις υποδομές".

Στάθηκε στις κοινωνικές δομές που στήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον δήμο Θεσσαλονίκης, παραθέτοντας ως παραδείγματα το Υπνωτήριο Αστέγων, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών τους, την αύξηση των συσσιτίων, το δεκατιανό στα σχολεία για παιδιά απόρων οικογενειών και τις ενέργειες για το προσφυγικό.

"Μου μένει θετικό πρόσημο από αυτή τη διαδρομή. Είναι μια εμπειρία ζωής. Η επαφή μου με την κοινωνική πολιτική με καθόρισε. Κάθε φορά που εγκαινιάζαμε μια κοινωνική δομή ήταν μακράν η καλύτερή μου" συμπλήρωσε.