Skip to main content

Γουμένισσα Κιλκίς: Βραχνάς οι αγελάδες που επιτίθενται σε ΙΧ και πεζούς

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και τον οδηγήσαν στις φυλακές Διαβατών για να εκτίση ποινή για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Για 30 και πλέον χρόνια η Γουμένισσα του δήμου Παιονίας Κιλκίς ταλαιπωρείται από ένα κοπάδι αγελάδων το οποίο περιφέρεται στον οικισμό, καθώς ο ιδιοκτήτης των ζώων δεν συμμορφώνεται με τις σύγχρονες τακτικές βόσκησης, αφήνοντας ελεύθερες τις αγελάδες και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Τα ευμεγέθη ζώα που βρίσκονται κυρίως στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Γρίβας και όπως αναφέρει ρεπορτάζ του maxitis.gr, επιτίθενται σε πεζούς και οχήματα προκαλώντας ζημιές, ενώ έχουν προξενήσει κατά καιρούς ζημιές σε καλλιέργειες.

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού, που όλα αυτά τα χρόνια δεν επέδειξε καμία διάθεση συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης του Κιλκίς και από εκεί στις φυλακές των Διαβατών, γιά να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Η εν λόγω ποινή του είχε επιβληθεί το 2016 γιά παράβαση παρακώλυση συγκοινωνιών, και για την εκτέλεση της οποίας είχε οδηγηθεί τότε στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, λαμβάνοντας, όμως, στην συνέχεια αναστολή φυλάκισης, της οποίας η μετέπειτα άρση δεν είχε οδηγήσει μέχρι προ τινος στον επανεγκλεισμό του στις φυλακές Διαβατών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε φυγόποινος, εκμεταλλευόμενος τον δύσκολο εντοπισμό του από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λόγω του τρόπου διαβίωσης του.

Όπως επισημαίνει το maxitis.gr, μετά τη φυλάκιση του ιδιοκτήτη του κοπαδιού οδεύει σε λύση και το θέμα το ανεξέλεγκτων αγελάδων, καθώς έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για την συγκέντρωση του κοπαδιού των βοοειδών και έχει βρεθεί μάλιστα,  ιδιώτης στον οποίο θα πωληθεί το κοπάδι.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από το 2012 υπεύθυνοι για την περισυλλογή ζώων είναι οι κατά τόπους δημοτικές αρχές, προς τις οποίες η τοπική αστυνομική αρχή είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο αμέσως μετά την σύλληψη του φυγόποινου κτηνοτρόφου στις 10 Σεπτεμβρίου και τη προώθηση του στην αστυνομική διεύθυνση του Κιλκίς, όπου και κρατείται μέχρι σήμερα.