Skip to main content

Γράψε σβήσε για το νέο ΔΣ του ΟΣΕΘ - Ποια ονόματα παίζουν

Οι δύο επικεφαλής του Οργανισμού έχουν επιλεγεί αλλά δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα υπόλοιπα επτά μέλη του 9μελους διοικητικού συμβουλίου.

Γράφει ο Σαλονικιός

Από μέρα σε μέρα, μετατίθεται η ανακοίνωση της νέας διοίκησης στον ΟΣΕΘ (Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), παρότι τα ονόματα τα οποία θα καταλάβουν τις δύο σημαντικότερες θέσεις έχουν ήδη επιλεγεί. Ως γνωστόν, για τη θέση του προέδρου προορίζεται ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών, Γιάννης Καλογερούδης και γι' αυτήν του διευθύνοντος συμβούλου ο συγκοινωνιολόγος Γιάννης Τόσκας ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, πρόδρομο του ΟΣΕΘ.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της νέας διοίκησης οφείλεται, όπως πληροφορούμαι, στο ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα υπόλοιπα επτά μέλη του 9μελους διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού. Για την ακρίβεια, δεν έχουν επιλεγεί κάποια εξ αυτών.

Θυμίζω ότι με βάση το νόμο Σπίρτζη, από τους εννέα, οι πέντε διορίζονται από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τους υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών. Πρόκειται για τον πρόεδρο και τον διεθύνοντα σύμβουλο που, όπως είπαμε, έχουν ήδη επιλεγεί, καθώς και για άλλα τρία μέλη του δ.σ. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει στο δ.σ. του ΟΣΕΘ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρις Μπίλλιας. Εκ μέρους των Επιμελητηρίων θα είναι ο Γιώργος Χρίστογλου ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο οποίος θα συμμετέχει στο δ.σ. ως το καλοκαίρι καθώς στη συνέχεια, σύμφωνα με το νόμο, θα αλλάξει η εκπροσώπηση και στον ΟΣΕΘ θα πάει για την επόμενη τριετία εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να επιλεγεί σήμερα, οπότε συνέρχεται για πρώτη κατ' ουσία φορά το νέο δ.σ. της ΠΕΔΚΜ. Οι δήμαρχοι θα προτείνουν τρία ονόματα, όπως προβλέπει ο νόμος, εκ των οποίων ο υπουργός Κώστας Καραμανλής θα επιλέξει έναν εξ αυτών.

Άφησα για το τέλος τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς, όπως πληροφορούμαι, εκεί υπήρξαν κάποιες ψιλοδιαφωνίες όσον αφορά την εκπροσώπηση στον ΟΣΕΘ. Αρχικά, μου λένε, είχε προταθεί να εκπροσωπήσει το δήμο ο γενικός γραμματέας Μίμης Φωτόπουλος, απόφαση η οποία προκάλεσε κάποια γκρίνια στις τάξεις των αιρετών. Τελικά, μαθαίνω, πως εκ μέρους του δήμου θα πάει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης.

Πάντως, όπως μαθαίνω, ο κ. Φωτόπουλος θα συμμετάσχει στο δ.σ. του ΟΣΕΘ, όχι όμως εκπροσωπώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ως ένας εκ των τριών που θα επιλέξει ο υπουργός Μεταφορών.