Skip to main content

Γρεβενά: Ονοματοδοσία Διοικητηρίου σε Διοικητήριο Γρεβενών

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Κώστα Ταλιαδούρη στο Διοικητήριο Γρεβενών.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, αποφάσισε 45 χρόνια μετά την Ίδρυση του Νομού Γρεβενών, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Κώστα Ταλιαδούρη, τον άνθρωπο που οραματίστηκε ως «Νομό» την πρώην Επαρχία Γρεβενών του τότε Νομού Κοζάνης και το κατάφερε στις 30 Οκτωβρίου του 1964 να δοθεί το όνομά του στο Διοικητήριο Γρεβενών.

«Αποδίδουμε ιστορικά την οφειλόμενη τιμή, σ’ αυτόν που πολιτικά ενήργησε για την ίδρυση του Νομού μας, σ’ έναν άνθρωπο που η τοπική ιστορία τον κατατάσσει μεταξύ του οπλαρχηγού Θεόδωρου Ζιάκα και του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού Λαζαρίδη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης στην εισήγησή του.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί το πολιτικό όργανο του Νομού, που είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που πέτυχε με τις ενέργειες του την ίδρυση του Νομού μας».