Skip to main content

Greenpeace - WWF Ελλάς: Ιστορική η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για ένα μεγάλο βήμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

«Θαρραλέα και ιστορική», χαρακτηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να κηρύξει με ψήφισμά του την Ευρώπη σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις αναφέρουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση άμεσα για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης

«Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή προφάσεις για τη μη υιοθέτησή του και από τη Βουλή των Ελλήνων και όλα τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ, σε άμεσο χρόνο», υπογραμμίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Πάντως, η Greenpeace και το WWF Ελλάς τονίζουν ότι «η απόφαση θα παραμείνει κενό γράμμα αν η Ευρώπη - και κατ' επέκταση η χώρα μας - δεν ευθυγραμμίσει άμεσα την ενεργειακή και κλιματική πολιτική με τις υποδείξεις της επιστήμης». Σύμφωνα με τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, «αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της φιλοδοξίας του στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 65% ως το 2030 και πλήρη εκμηδενισμό όσο πιο κοντά στο 2040 είναι εφικτό».

«Με την επιστήμη να μας προειδοποιεί ότι έχουμε ελάχιστα χρόνια πριν από μία κατάρρευση του κλίματος της γης, δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Πλέον δίνουμε μάχη με τον χρόνο για την επιβίωσή μας», καταλήγουν.