Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία των αιτούντων ασύλου θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια και Κενρική Ελλάδα. Οι αναγνωρισμένοι μπορούν να ταξιδέψουν

Προς οριστικό κλείσιμο οδηγείται η δομή φιλοξενίας στα Γρεβενά και 650 πρόσφυγες και μετανάστες αποχωρούν από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής της δομής Απόστολος Τσένης, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι 350 εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των αιτούντων ασύλου και θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι τριακόσιοι που ανήκουν στην κατηγορία των αναγνωρισμένων προσφύγων, έχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγραφα και μπορούν να ταξιδέψουν σε όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν. Η δομή κλείνει οριστικά στις 20 Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα εάν κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της δομής εξήγησε ότι «όλοι έχουν ήδη προμηθευτεί αεροπορικά εισιτήρια για διάφορες περιοχές της Ευρώπης όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άλλοι συγγενείς τους».

Ο κ. Τσένης ανέφερε ότι θα μείνει πίσω και για λίγες μόνο ημέρες, ένας πολύ μικρός αριθμός προσφύγων στους οποίους εκκρεμούν ορισμένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις με τα χαρτιά τους. Η μετακίνηση των προσφύγων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στα ορεινά Γρεβενά ξεκίνησε το 2016 μ’ ένα μικρό αριθμό προσφύγων και στην κορύφωσή του φιλοξένησε έως 1500, καταλαμβάνοντας όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ