Skip to main content

Γρεβενά: Σήμερα η κηδεία του 28χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη που έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού.

Σήμερα, στις 16.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαροσίου Γρεβενών, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του άτυχου 28χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά, την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Ο 28χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

H έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος. Στον χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

Ο Όμιλος ALFA WOOD GROUP, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «πενθεί την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου, ενός εργαζομένου του σε θυγατρική εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής στους Μαυραναίους Γρεβενών».

Το δυστύχημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου «κατά τις πρώτες ενδείξεις οφείλεται σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας από την Ιταλική κατασκευάστρια εταιρία».

Ο Όμιλος, επισημαίνει ότι «ερευνά ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, ενώ εκφράζει, τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος, στην οποία παραμένει αλληλέγγυος για την απώλεια του δικού της ανθρώπου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Όμιλου ALFA WOOD GROUP «εις μνήμην του αποβιώσαντος εργαζομένου του Ομίλου, τα εργοστάσια στην περιοχή Γρεβενών, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα».