Skip to main content

Γρήγορα ανακλαστικά ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του αναφέρει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να αντιδρούν «γρήγορα και αποτελεσματικά» σε περίπτωση προβλήματος.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα, αναφέρει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να αντιδράσουν «γρήγορα και αποτελεσματικά» σε περίπτωση προβλήματος, χωρίς όμως να δεσμευτεί για την περίπτωση της Toyota, η οποία χρειάστηκε να ανακαλέσει εκατομμύρια αυτοκινήτων. «Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει την υποχρέωση, όταν υπάρχει μια ανησυχία για την ασφάλεια του κοινού, να αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά όταν εντοπίζονται προβλήματα», αναφέρει ο Ομπάμα στη συνέντευξή του αυτή στο Bloomberg BusinessWeek.

Αλλά «εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι αυτό που συνέβη με την Toyota. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρώτη του δημόσια αντίδραση για τα προβλήματα της γιγαντιαίας ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Όλα τα γεγονότα δεν έχουν γίνει γνωστά, γι αυτό δεν θέλω να εκφράσω ιγνώμη», πρόσθεσε, ενώ το ιαπωνικό Υπουργείο Μεταφορών επέκρινε την Τρίτη τον πρόεδρο της Toyota ότι άργησε να ανακαλέσει τα ελαττωματικά αυτοκίνητα.

«Είναι προφανές ότι η Toyota είναι μια εξαιρετική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα συνεχίσει να είναι, παρά το πρόσφατο πρόβλημα», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Η εικόνα της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2008, έχει αμαυρωθεί από την ανάκληση 8,67 εκατομμυρίων οχημάτων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 3,5 εκατομμυρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβλημάτων στα φρένα ή στο πετάλι του γκαζιού.