Skip to main content

Λαμπράκη: Η αγορά της Θεσσαλονίκης που δεν χτυπήθηκε ποτέ από κρίση!

Η τοπική αγορά που τα καταστήματα δεν σταματούν ποτέ να έχουν ζήτηση - Η μέση τιμή ενοικίασης, το κλειδί και τα πλεονεκτήματα της Λαμπράκη

Υπάρχουν τοπικές αγορές της Θεσσαλονίκης που μέχρι πρόσφατα φυτοζωούσαν και τώρα ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους, άλλες που εξακολουθούν να...ζουν τον αργό τους θάνατο και άλλες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χρυσωρυχείο καθώς τα καταστήματα που φιλοξενούν ουδέποτε βρέθηκαν στα αζήτητα, ακόμη και στις πιο δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης.

Ο λόγος για την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, που κατά μήκος διαθέτει μόλις δύο άδεια καταστήματα (!), ενώ εδώ και χρόνια, ακόμη και αν τα καταστήματα αλλάζουν χέρια, δεν σταματούν ποτέ να έχουν ζήτηση. Το κλειδί για τη συγκεκριμένη αγορά ήταν το γεγονός πως οι τιμές καθορίζονταν ανάλογα με την περιρρέουσα οικονομική κατάσταση.

Η Γρηγορίου Λαμπράκη, ζωντανή όλες τις ώρες της ημέρας, διαθέτει μια ολοκληρωμένη αγορά (ενδύματα, υποδήματα, καλλυντικά, γυαλιά, σούπερ μάρκετ, είδη ηλεκτρικών ειδών, κομμωτήρια, πολλά και διαφορετικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην έχει λόγο να μετακινηθεί στις κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα ψώνια του.



Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr o Στέλιος Καραπιπέρης, οικονομολόγος MBA, επικεφαλής του τομέα ερευνών και διαπραγματεύσεων του γραφείου Θεσσαλονίκης της Δανός| An alliance member of BNP PARIBAS Real Estate «η αγορά της Γρηγορίου Λαμπράκη αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να νοικιάσει κάποιο κατάστημα. Η συγκεκριμένη αγορά δεν βίωσε την κρίση καθώς τα καταστήματα δεν σταμάτησαν ποτέ να έχουν ζήτηση, με αποτέλεσμα συχνά οι ενδιαφερόμενοι να δυσκολεύονται να βρουν κατάστημα που απηχεί στις απαιτήσεις τους».

Στα θετικά της αγοράς προσμετράται το ότι και από τη γειτονική Πυλαία, αλλά και από το Πανόραμα την επιλέγουν, καθώς η μεν πρώτη δεν έχει δική της αγορά, η δε δεύτερη διαθέτει μικρό αριθμό καταστημάτων με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των καταναλωτών.

Σήμερα η μέση τιμή του τμ στην Γρ.Λαμπράκη τοποθετείται στα 30 ευρώ. «Οι διακυμάνσεις το προηγούμενο διάστημα στις τιμές ενοικίασης ήταν μικρές σε σχέση με άλλες περιοχές» εξηγεί ο κ. Καραπιπέρης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η συγκεκριμένη αγορά τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος λίρα 100». Στην ερώτηση, δε, για το αν πωλούνται καταστήματα στην οδό Λαμπράκη, η απάντηση είναι «δύσκολα και μόνο αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι».