Skip to main content

Γρηγόρης Βαλτινός για αρνητές: Ας αλλάξει το... DNA για να προχωρήσουμε ως κοινωνία

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης που αφουγκράζεται τα μελανά σημεία της κοινωνίας, δίνει το χέρι στους νέους και εμπιστεύεται την επιστήμη.

της Κικής Τσάνη

«Όταν έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, δεν βλέπω την πόλη, την αισθάνομαι». Με αυτά τα λόγια άνοιξε η κουβέντα μας με τον σπουδαίο ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό που σήμερα θα ανέβει στη σκηνή του «Αριστοτέλειον» για την παράσταση «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» που έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και του χάρισε το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου το 2019.

Γαλήνιος, ανθρώπινος, ευγενικός και με πολύ χιούμορ μιλά για την πόλη, το κοινό της και τους νέους, αποκαλύπτοντας αυτά που τον πληγώνουν αλλά και όσα θαυμάζει. Σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας καθώς και το κίνημα των αρνητών, ενώ παράλληλα, όντας επί δεκαετίες στη σκηνή αλλά και τα παρασκήνια, κάνει αναφορά στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και επικίνδυνα. Αδυνατώ να καταλάβω τους αρνητές που ενώ μπορούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, την πατρίδα, τον ίδιο τους τον εαυτό κρατιούνται από έναν φόβο του θανάτου και επιλέγουν εν τέλει έναν θάνατο από κορωνοϊό και όχι ένα εμβόλιο για τη ζωή. Λένε ότι προτιμούν να πεθάνουν παρά να εμφανίσουν μία πιθανή παρενέργεια. Ότι οι άλλοι είμαστε πειραματόζωα. Βεβαίως και είμαστε, με αυτοθυσία και παλληκαριά για την κοινωνία μας και τη νέα γενιά γιατί πώς αλλιώς θα γίνει; Τι άλλο έχουμε να φοβηθούμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε όνειρα, δουλειές. Φοβούνται λένε μην πάθουν κάτι. Κι εγώ όμως φοβάμαι μην πάθω κάτι και πολλοί μαζί με έμενα. Έχει μεγαλύτερη αξία η δική τους ζωή;», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.