Skip to main content

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Thessaloniki Convention Bureau

Με τη συμμετοχή των τακτικών μελών του πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η τακτική γενική συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau.

Η 7η τακτική γενική συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή των τακτικών μελών του.

Ο απολογισμός του 2019, μια χρονιά εξαιρετικής επίδοσης της Θεσσαλονίκης, τόσο σε συνολικό αριθμό εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, όσο και στη θέση που κατέλαβε στις διεθνείς κατατάξεις, παρουσιάστηκε κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία για τον τουρισμό και τη Βιομηχανία των Συναντήσεων παγκοσμίως.

Επτά νέα μέλη προστέθηκαν την προηγούμενη χρονιά στο δυναμικό του TCB, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης. Στις δράσεις προβολής και προώθησης του προορισμού που πραγματοποιήθηκαν από το TCB, περιλαμβάνεται η ετήσια συμμετοχή στις πιο σημαντικές συνεδριακές εκθέσεις IMEX και IBTM σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ειδική συνεργασία με τη HELΕXPO ΔΕΘ στη Philoxenia για τους MICE Hosted buyers της έκθεσης, εκπαιδευτικές δράσεις και συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή forum και συναντήσεις.

Σε συνεργασία με το ACT- American College of Thessaloniki, υλοποιήθηκε το 2019 η εξειδικευμένη έρευνα ποιότητας “Thessaloniki through the eyes of a hosted buyer”.

Η 7η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέδειξε μετά από εκλογές το νέο, τρίτο στη σειρά, Διοικητικό Συμβούλιο του TCB, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος             Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace
Αντιπρόεδρος     Πρόδρομος Μοναστηρίδης, ΟΜΜΘ
Γενική Γραμματέας         Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Events
Ταμίας                 Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel    
Αν. Γενικός Γραμματέας        Karl Chehab, The Met Hotel    
Μέλος                 Δημήτρης Παλιούρας, Global Events        
Μέλος                 Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace

«Ο σχεδιασμός των δράσεων τον οποίο θα παρουσίαζε στις αρχές του 2020 το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ακυρώθηκε από την πανδημία. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, δεν μπορέσαμε δυστυχώς φέτος να προσκαλέσουμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση τα συνδρομητικά μέλη καθώς και τους φορείς του τουρισμού με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά. Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε πολύ σύντομα μια σειρά μικρότερων συναντήσεων για να σχεδιάσουμε από κοινού με τα μέλη μας τη στρατηγική και το πλάνο δράσεων για το δύσκολο και απαιτητικό 2021 που έχουμε μπροστά μας. Το Thessaloniki Convention Bureau χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων, όχι μόνον των μελών του αλλά και των θεσμικών φορέων, για να υποστηρίξει τον προορισμό με συνέπεια, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει η Θεσσαλονίκη τη θέση της στη διεθνή συνεδριακή αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Ασλάνης.