Skip to main content

ΓΣΕΒΕΕ: «Να σταματήσουν οι θεωρίες περί Τιτανικού»

Να σταματήσουν οι θεωρίες περί Τιτανικού και να κοιτάξουμε το αύριο, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
«Να σταματήσουν οι θεωρίες περί Τιτανικού και να κοιτάξουμε το αύριο», ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Να δώσουμε ελπίδα, να κοιτάξουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος και ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάψουν να λειτουργούν με ιδιότυπο αυτισμό, «να βγουν από τα γραφεία τους και να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινωνία ή να πειστούν από αυτή», αλλιώς, όπως είπε, θα μπούμε σε μια αυτοκαταστροφική πορεία.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομέα οικονομικών της ΝΔ, Θ. Καράογλου, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν φοβάται καμιά Εξεταστική Επιτροπή και ζήτησε να εξεταστούν όλα τα θέματα από το 1980 και μετά, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις αν πραγματικά με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, δήλωσε πως δεν πρέπει να χαθεί η κοινωνική συνοχή, ξεκαθάρισε και αυτός πως η ΝΔ δεν έχει καμιά αντίρρηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, διευκρίνισε όμως πως αυτή θα πρέπει να εξετάσει όλα τα θέματα από το ΄80 και μετά. «Να δούμε πότε αυξήθηκαν τα δάνεια στη χώρα, να δούμε πότε αυξήθηκε ο υπερδανεισμός και το χρέος και πώς το διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πολιτική δεν ποινικοποιείται, οι πολιτικές ή υπερψηφίζονται ή καταψηφίζονται», παρατήρησε ο κ. Μαρκόπουλος.